Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 285 (8509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Stadiul proiectului de analiză a calității și siguranței alimentelor, din cadrul Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie SV-BT, analizat în conferință de presă

Luni, 4 Decembrie 2023 (09:12:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul unei conferințe de presă organizate marți, 5 decembrie, începând cu ora 12.00, la sediul noului laborator amenajat în hala industrială nr. 4 din cadrul S C Parcuri Industriale Bucovina SA, în preajma Aeroportului Suceava din localitatea Salcea, va fi analizat stadiul implementării proiectului „Laborator de cercetare interdisciplinară pentru analiza calității, siguranței și identificarea falsificării alimentelor în cadrul Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani" (BIO SAFE LAB), cod MySMIS 153837. Anunțul a fost făcut de către prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, președintele Consiliului Director Asociaţia Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoşani.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea capacității de cercetare, dezvoltare și inovare în domeniul de specializare inteligentă Bioeconomie a Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani, prin dezvoltarea unui laborator de cercetare interdisciplinară pentru analiza calității, siguranței și identificarea falsificării alimentelor și prin diversificarea ofertei de servicii prestate la nivelul clusterului.

Valoarea totală a proiectului este de 4.379.531,57 lei, din care 2.582.780,97 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă. Din această sumă, 2.195.363,83 lei reprezintă cofinanțarea Fondului European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Competitivitate, iar diferența de 387.417,14 lei este suma de cofinanțare a Guvernului României, perioada de implementare a proiectului fiind 25 octombrie 2022 – 31 decembrie 2023.

În cadrul evenimentului de marți vor putea fi vizitate cele trei componente ale laboratorului, componenta microbiologică, componenta fizico-chimică și componenta de biologie moleculară și analize genetice. De asemenea, va avea loc o conferință de presă, precum și o acțiune de socializare alături de persoanele implicate în implementarea proiectului, împreună cu reprezentanți ai partenerilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stadiul proiectului de analiză a calității și siguranței alimentelor, din cadrul Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie SV-BT, analizat în conferință de presă.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Stadiul proiectului de analiză a calității și siguranței alimentelor, din cadrul Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie SV-BT, analizat în conferință de presă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei