Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 285 (8509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Concurs de informatică, organizat în memoria inspectorului școlar Giorgie Daniel Vlad

Luni, 4 Decembrie 2023 (13:42:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava a fost gazda primei ediții a Concursului Județean al Centrelor de Pregătire pentru Performanță la disciplina Informatică „Giorgie Daniel Vlad”, competiție organizată în memoria fostului inspector școlar de informatică, decedat în luna aprilie 2020, la 64 de ani.

Inspectoratul Școlar Suceava, în parteneriat cu Centrul de pregătire pentru performanță „Hai la Olimpiadă” Suceava și Consiliul Județean Suceava au organizat evenimentul.

Profesori universitari, inspectori școlari, directori de școală și profesori care predau la centrul de pregătire de performanță pentru disciplina informatică au luat parte la festivitatea de deschidere a competiției, invitații remarcând contribuția adusă de Giorgie Daniel Vlad la dezvoltarea disciplinei informatică în județul Suceava și la buna colaborare pe care au avut-o împreună la organizarea unor concursuri și olimpiade școlare.

Au luat pe rând cuvântul invitații de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava: prof. univ. dr. ing. Ștefan-Gheorghe Pentiuc, prof. univ. dr. ing. Dan Milici - decan al Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, conf. univ. dr. ing. Mirela Danubianu, prof. univ. dr. ing. Radu Vatavu, conf. univ. dr. ing. Ovidiu Schipor.

Prof. dr. Petru Crăciun, inspector școlar general adjunct, a remarcat numărul mare de elevi olimpici coordonați de insp. Vlad de-a lungul carierei sale didactice.

Au participat 40 de elevi de gimnaziu din județ, care se pregătesc la Centrul „Hai la olimpiadă!” la disciplina informatică.

Elevii au participat la concursul de programare, care s-a desfășurat pe durata a două ore și a constat în rezolvarea de probleme pe calculator din programa Olimpiadei de Informatică.

Pe lângă premiile oferite fiecărei categorii de participanți, elevii Mircea Ștefan Tomiță și Rareș Aurel Poinaru au primit Diploma de Excelență pentru rezultatele deosebite obținute la concursuri de programare și Olimpiada Națională de Informatică în perioada 2020-2023. În prezent cei doi sunt elevi la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava. Profesorii au participat cu lucrări științifice la simpozionul „Tehnici moderne în predarea STEM pentru creșterea calității actului educațional”.

·       „Dedicat profesiei de dascăl”

 

Inspector de matematică-informatică din anul 2002, profesorul Giorgie Daniel Vlad a fost un om dedicat profesiei de dascăl și funcției pe care o deținea. A fost un intelectual de mare calitate, un profesionist adevărat, un model uman și profesional pentru toți cei care l-au cunoscut, potrivit colegilor săi din cadrul Inspectoratului Școlar.

Giorgie Daniel Vlad a absolvit Liceul ”Ștefan cel Mare” în anul 1974, urmând mai apoi Facultatea de Matematică. A fost profesor la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” și în cadrul Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs de informatică, organizat în memoria inspectorului școlar Giorgie Daniel Vlad.
 Vizualizări articol: 1234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Concurs de informatică, organizat în memoria inspectorului școlar Giorgie Daniel Vlad5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei