Actualul viceprimar al Sucevei Lucian Harșovschi ar putea fi unul dintre principalii candidați la funcția de primar al municipiului reședință de județ, la alegerile locale din 2024.
Chiar dacă până acum a evitat să dea un răspuns tranșant în această privință, ori de câte ori a fost întrebat de cetățeni, pe stradă, dar și de jurnaliști, la conferințele de presă, ceva s-a schimbat în discursul său public. Mai exact, în cursul unei vizite de lucru în teren, la o lucrare de infrastructură din cartierul Ițcani, pe strada Slt. Turturică, la discuțiile avute cu locuitorii din zonă, Lucian Harșovschi a fost îndemnat să candideze la funcția de primar, pentru că ar fi potrivit.
„Ne dorim să fiți primarul nostru!”, i-a spus omul, cu mâna pe inimă.
„Mai e mult până departe...”, a răspuns Harșovschi, diplomatic. Dar cetățeanul a continuat ideea: „Nu e mult... așa mai bătrân cum sunt eu, am mai vorbit cu unul, altul, cine ar fi potrivit să ne fie primar – Harşovschi ar fi cel mai bun, mi-au spus...”
„Apreciez... Mă faceți să mă gândesc serios la acest lucru! O vorbă bună mă ajută... acum când merg la alte lucrări mă duc cu zâmbetul pe buze... că în rest lumea e încrâncenată, sunt probleme multe, avem multe de rezolvat...”, a spus Lucian Harșovschi, care a dat mâna cu interlocutorii săi, la plecare, fiind asigurat de aceștia că are sprijinul lor în ceea ce face.
Strada Slt. Turturică se reface total, pe o porțiune de 500 de metri
Lucrarea verificată în teren de către viceprimarul Sucevei este cea de modernizare a străzii Slt. Turturică, de la intersecția cu str. Gheorghe Doja și până pe str. Câmpului, unde se repară partea asfaltată de aproximativ 500 ml, cu o lățime carosabilă cuprinsă între 5-5,20 m.
Pe partea stângă se face trotuarul, ce are o lățime cuprinsă între 0,80-1,20 m.
De asemenea, se pun borduri stânga – dreapta și se înlocuiesc 10 capace și 10 geigere.
„Slt. Turturică este o stradă importantă pentru sucevenii din Ițcani, pe care o vom reabilita în totalitate. Nu ne oprim aici. Continuăm!”, a precizat Lucian Harșovschi, prezent aproape zilnic pe șantierele din oraș, pentru a pune presiune pe constructori, să grăbească finalizarea lucrărilor până la instalarea iernii.