Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 263 (8487)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanțele sucevene transmit că de la începutul anului viitor sistemul e-Factura va fi obligatoriu pentru toate tranzacțiile între firme

Miercuri, 8 Noiembrie 2023 (13:17:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava a anunțat că începând cu anul 2024 se modifică prevederile referitoare la sistemul e-Factura. Finanțele sucevene au transmis că acest sistem va fi obligatoriu pentru toate tranzacţiile B2B (business to business), între firme, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, persoane fizice independente și ONG-uri și nu doar pentru produsele cu risc fiscal. Directorul AJFP Suceava, Petrică Ropotă, a arătat că operatorii economici, persoanele impozabile stabilite în România, indiferent dacă sunt sau nu înregistraţi în scopuri de TVA conform art. 316, pentru livrările de bunuri și prestările de servicii care au locul livrării sau prestării în România, efectuate în relaţia B2B, au obligaţia începând cu 1 ianuarie 2024 să transmită facturile emise în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura indiferent dacă destinatarii sunt sau nu înregistraţi în acest registru e-Factura.

Potrivit noilor prevederi legale sunt exceptate de la obligaţia transmiterii e-Factura livrările de bunuri expediate sau transportate în afara Uniunii Europene, dar şi livrările intracomunitare.

Termenul limită pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional privind factura electronica RO e-Factura este de 5 zile lucrătoare de la data emiterii facturii, dar nu mai târziu de 5 zile lucrătoare de la data limită prevăzută pentru emiterea facturii la art. 319 alin. (16) din Codul fiscal.

Nerespectarea prevederilor privind transmiterea facturilor prin RO e-Factura constituie contravenţie și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru contribuabilii mari, cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei pentru contribuabilii mijlocii și cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru celelalte persoane juridice, precum și pentru persoanele fizice.

Ca excepție, nerespectarea obligaţiei de transmitere a facturilor în sistemul RO e-Factura în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2024 nu se sancţionează.

În același timp, pentru operaţiunile realizate între persoane impozabile stabilite în România vor fi considerate facturi numai facturile care îndeplinesc condiţiile prevăzute de OUG nr. 120/2021 privind administrarea, funcţionarea şi implementarea sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura şi factura electronică în Romania, din 2024.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanțele sucevene transmit că de la începutul anului viitor sistemul e-Factura va fi obligatoriu pentru toate tranzacțiile între firme.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Finanțele sucevene transmit că de la începutul anului viitor sistemul e-Factura va fi obligatoriu pentru toate tranzacțiile între firme5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei