Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 261 (8485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei solicită trimiterea corpului de control la Primăria Șcheia pentru a verifica „acțiunile de acoperire” ale primarului Andriciuc

Luni, 6 Noiembrie 2023 (13:42:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, trimiterea corpului de control să verifice „acțiunile de acoperire” a activităților primarului din comuna Șcheia, Vasile Andriciuc, din partea instituțiilor care ar fi trebuit să aplice legea. Doru Acatrinei i-a transmis o interpelare pe această temă ministrului Predoiu, în care prezintă o serie de „fărădelegi” ale primarului Vasile Andriciuc. Acatrinei a dat ca exemplu concret cazul unei femei din comuna Șcheia, care s-a prezentat la cabinetul său parlamentar pentru a reclama abuzuri în domeniul fondului funciar, în sensul că primarul Vasile Andriciuc dorește să se asigure că „sponsorii săi” își desăvârșesc afacerile imobiliare pe spinarea „cetățeanului de rând”, mutând drumuri după propriul interes.

„Deja a fost transmisă către DNA Cluj și către corpul de control al premierului o plângere prin care se solicită să se cerceteze modul cum s-a format parcela de teren 56307 din comuna Șcheia prin retrocedări și transferuri succesive pentru a li se pierde urma, cu încălcarea legii și fraude imense care au ajuns în proprietatea sponsorilor primarului Andriciuc”, a spus deputatul AUR de Suceava.

El i-a explicat ministrului că la data de 28 august 2003, printr-un act autentic, „cetățeanul de rând” a cumpărat terenul în suprafață de 530 mp situat în intravilanul comunei Șcheia, identic cu parcela nr. 844, imobil dobândit prin cumpărare în urma unei restituiri a dreptului de proprietate de către Primăria Șcheia, pentru care a fost emis titlu de proprietate. „Primăria s-a scăzut în registrele sale cu această restituire având această suprafață. De precizat că anterior achiziției, casa și anexele gospodărești de pe parcela respectivă au ars într-un incendiu, iar cetățeanul de rând nu a locuit o perioadă la această proprietate, timp în care a fost modificată linia de hotar”, a mai adăugat Doru Acatrinei.

 

·        Doru Acatrinei explică pe larg cum un „cetățean de rând” este nedreptățit de primarul comunei Șcheia

 

Deputatul AUR a arătat că ulterior, în anul 2019, același ”cetățean de rând” a depus la Judecătoria Suceava o acțiune în revendicare imobiliară, a fost făcută o expertiză topo-cadastrală, favorabilă cetățeanului și care restabilește situația anterioară, dând înapoi cei 51 mp cu care a fost modificată linia de hotar. „Din cauza supraaglomerării instanțelor de judecată, termenele la Judecătoria Suceava sunt unul la cinci luni, iar pe data de 9 noiembrie 2023 instanța urmează să se pronunțe în acest caz. În data de 30 octombrie 2023 o societate care a achiziționat terenul vecin trece la mutarea drumului de acces peste proprietatea <cetățeanului de rând> și acoperă fosta linie de hotar în parte cu asfalt pentru a nu se mai identifica fosta linie și a face imposibilă executarea unei hotărâri judecătorești”, spune deputatul AUR de Suceava.

El a declarat că același „cetățean de rând” obține o Ordonanță Președințială de la Judecătoria Suceava, pe 2 noiembrie 2023, care spune că „Primăria Scheia și grupul de interese al primarului trebuie să înceteze acțiunile de mutare a drumului și să conserve cei 51 mp ai cetățeanului de rând și fosta linie de hotar. Această hotărâre se comunică pe canale oficiale de Judecătoria Suceava și de către cetățeanul de rând la adresa Primăriei Șcheia și a societății în cauză. Mai mult, constatând că lucrările nu se opresc, cetățeanul de rând sună la 112, iar Poliția vine și constată că are loc o mutare a drumului și încheie un proces-verbal de infracțiune flagrantă”, a spus Doru Acatrinei.

El consideră că în condițiile în care până în prezent nu s-a întâmplat nimic pentru revenirea în legalitate, primarul din Șcheia „este protejat de instituțiile statului, așa cum s-a mai întâmplat și în trecut”. Nu în ultimul rând, deputatul AUR de Suceava consideră că prin astfel de acțiuni primarul din Șcheia „se cere arestat” pentru că vrea să mute un drumul comunal pentru „îndestularea  sponsorilor săi, pe proprietatea unui „cetățean de rând”, acesta nefiind singurul caz în care în această comună se încalcă legea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei solicită trimiterea corpului de control la Primăria Șcheia pentru a verifica „acțiunile de acoperire” ale primarului Andriciuc.
 Vizualizări articol: 1016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei solicită trimiterea corpului de control la Primăria Șcheia pentru a verifica „acțiunile de acoperire” ale primarului Andriciuc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei