marţi, 24 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 250 (8474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9773 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5975 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Revista ”Plăieșii” a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” cinstește eroii, într-un nou număr dedicat lor

Marţi, 24 Octombrie 2023 (15:34:25)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ajunsă la cel de-al 18 număr, revista ”Plăieșii”, o revistă de cultură, informare și opinie a Filialei Suceava a Asociației Naționale Cultul Eroilor (ANCE) ”Regina Maria”, este lansată miercuri, 25 octombrie, de Ziua Armatei Române. Publicația editată și tipărită în asociere cu Consiliul Local al municipiului Suceava, printr-un program derulat pe anul în curs, conține titluri interesante, mare parte dintre articole fiind dedicate eroilor neamului și celor sărbătoriți în acest an.

Un cuvânt de mulțumire exprimat de Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Damaschin Dorneanu, îl aflăm în debutul revistei, el fiind dedicat inaugurării Turnului Unirii din Suceava, tocmai în ziua Unirii Bucovinei cu țara, de anul trecut. Paginile dedicate marelui oștean și apărător al credinței creștine Ștefan cel Mare atrag spre lectură, imaginea marelui conducător fiind creionată sub semnătura Arhimandritului Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna. Anul celebrării marelui compozitor Ciprian Porumbescu, încununat de evenimentul prezenței la statuia sa a 170 de viori care au cântat balada la unison, este relatat cu evenimentele culturale care au animat Stupca natală a muzicianului, într-o relatare semnată Maria Sturdza Clopotaru.

Între paginile revistei apar evenimente culturale ale anului, precum Zilele Culturii Fălticenene cu Gala Excelenței în Educația din mediul rural - Zona Fălticeni, precum și nenumărate pagini de cinstire a eroilor neamului. Au fost omagiați astfel eroul Ion Grosaru, la aniversarea a 140 de ani de la înființarea Batalionului 32 Cercetare și Supraveghere ”Mircea” din Timișoara, eroii din Mălini, la Monumentul eroilor români de la Văleni - Stânișoara, fiind relatate și tradițiile ostășești din Horodnicenii Sucevei, avându-l ca principal protagonist pe generalul de corp de armată Mihail Todicescu. Nu a fost uitat un simbol al sacrificiului în slujba păcii, expertul Organizației Națiunilor Unite Filaret Moțco, răpus tragic la 1 aprilie 2011, la doar 43 de ani. Alte articole vorbesc despre eroi ai neamului din satul Mihoveni, despre sărbătorirea Zilei Eroilor la monumentul închinat lor în comuna Todirești sau despre înălțarea unei troițe închinate eroilor la Osoi, de sărbătoarea Înălțării Domnului. Nu au fost uitați nici luptătorii eroi anticomuniști, precum căpitanul Ilie Țugui din Vicovu de Jos, ale căror merite au fost mult timp lăsate uitării.

Prezențe Sadoveniene la Fălticeni și alte scriituri despre personalități și evenimente ale locului pot fi citite în numărul 18 al revistei Plăieșii, care va fi distribuită în mod gratuit în cadrul unităților de învățământ din municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Revista ”Plăieșii” a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” cinstește eroii, într-un nou număr dedicat lor.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revista ”Plăieșii” a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” cinstește eroii, într-un nou număr dedicat lor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei