Săptămâna aceasta începe „BucoviMEA”, un proiect inovator de încurajare și dezvoltare a tinerilor din Suceava, organizat de Asociația Hope 4 Humanity. Scopul acestui proiect este valorificarea elementelor culturale locale cu ajutorul tinerilor, persoane pasionate de domeniul istoric, cultural și digital, care se pot alătura acum echipei „BucoviMEA”.
Proiectul creat de tineri pentru tineri are misiunea de a încuraja și sprijini participanții în dezvoltarea de competențe în producția de conținut media, jurnalism, design grafic, dar și de a promova identitatea culturală bucovineană.
„BucoviMEA”, ne-a spus coordonatoarea proiectului, Ioana Tatarciuc, este în căutare de tineri dornici să îmbine vechile tradiții cu noua tehnologie, dar, totodată, să cunoască numeroasele minorități din zona Bucovinei. Participanții vor avea oportunitatea de a lucra alături de profesioniști din industrii diverse, de a participa la ateliere cu teme variate și de a contribui la crearea de conținut media relevant inițiativei.
· Înscrierea tinerilor suceveni pentru acțiunea de la Timișoara
Prima activitate din cadrul programului „BucoviMEA” este „Academia de Jurnalism Identitar”, un program de formare gratuit ce va avea loc la Timișoara, în calitate de Capitală Culturală Europeană 2023, în perioada 17-23 septembrie 2023, pentru care tinerii de 15-25 de ani din județul Suceava se pot înscrie completând următorul formular: https://bit.ly/ÎnscrieriBucoviMEA2023
De asemenea, „BucoviMEA” este în căutarea partenerilor ce împărtășesc aceeași viziune și doresc să sprijine și dezvolte inițiativa. Partenerii pot fi grupuri etnice, organizații, instituții de învățământ, companii sau orice altă entitate interesată să susțină și să contribuie la succesul proiectului.
„Împreună dorim să creăm o comunitate puternică de tineri pasionați de media și să le oferim oportunități de învățare și dezvoltare în această industrie în continuă schimbare. Suntem entuziasmați să începem acest proiect și să lucrăm cu voluntari și parteneri care împărtășesc aceeași pasiune și dorință de a face o diferență în domeniile media și cultural”, a mai declarat Ioana Tatarciuc, coordonatoarea proiectului.
Persoanele interesate să se alăture ca voluntari sau parteneri pot să folosească adresa de e-mail contact@hope4humanity.ro sau să viziteze pagina de Instagram @hope4humanityassociation. Pentru informații suplimentare: telefon 0723 780 472.