Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 200 (8424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un șofer care a consumat canabis și alții care s-au urcat băuți la volan au fost lăsați fără permisele de conducere

Duminică, 27 August 2023 (12:24:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni au fost în număr mare pe străzile din județ, iar acțiunile de control în trafic s-au lăsat cu suspendare a peste 80 de permise de conducere pentru abateri la regimul rutier. Ca și până acum, au fost vizate, în special, cluburile și discotecile, dar și zonele unde s-au organizat festivaluri de muzică și manifestări sociale. Una din cele mai ample acțiuni a avut loc la Vatra Dornei, unde pe data de 25 august au efectuat controale în trafic 17 polițiști rutieri. Cu acest prilej au fost testați etilotest/drugtest 184 de șoferi și s-au aplicat 163 de amenzi, în valoare totală de 94.665 de lei. În urma verificărilor, un autovehicul utilizat la transportul persoanelor a fost indisponibilizat și s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare pentru 6 luni pentru lipsa licenței de transport.

Acțiuni au fost și în alte zone ale județului, iar surprizele nu au întârziat să apară. În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii din Fălticeni au oprit pe DJ 208, la Preutești, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din satul Corocăiești, comuna Verești. Acesta a fost testat de polițiști și a ieșit pozitiv la consumul de canabis, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal. Tot la Preutești a fost oprit un alt șofer, în vârstă de 28 de ani, din Hârtop, în cazul căruia s-a constatat că a consumat băuturi alcoolice, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la spital unde i s-au recoltat probe de sânge și stabilirea cu exactitate a alcoolemiei din sânge. Au fost și altfel de cazuri. Sâmbătă după-amiază, polițiștii au oprit la Șcheia un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din Todirești. Acesta a prezentat la control un permis de conducere care ar fi fost emis de autoritățile din Marea Britanie, numai că după ce au verificat mai atent documentul oamenii legii au ajuns la concluzia că este fals.

Reprezentanții IPJ Suceava spun că nu trebuie să vă urcaţi sub nicio formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise, iar consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

”De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau drogurilor comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice și droguri reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie. Consumul de alcool și droguri constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un șofer care a consumat canabis și alții care s-au urcat băuți la volan au fost lăsați fără permisele de conducere.
 Vizualizări articol: 2441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Un șofer care a consumat canabis și alții care s-au urcat băuți la volan au fost lăsați fără permisele de conducere1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei