Locatarii celor 105 apartamente ale blocului 7A de pe strada Florilor, din municipiul Suceava, s-au bucurat când au aflat vestea că primăria le reabilitează imobilul, dar mulțumirea nu a durat mult, când au văzut că locuințele unora dintre ei au ajuns să arate acum mai rău decât înainte de începerea lucrărilor. Oamenii spun că ritmul de execuție este lent, blocul a fost decopertat de circa trei săptămâni și ploile din ultima perioadă au făcut ravagii.
Pe holul de la ultimul etaj, joi după-amiază apa încă picura din tavan. În apartamente oamenii ne-au arătat cum s-a infiltrat apa în pereți și în unele camere au fost nevoiți să renunțe la alimentarea cu electricitate, de teama unui scurtcircuit. „Când plouă este dezastru. Dormeam și m-am trezit că plouă peste mine. Au început lucrările de vreo lună, au decopertat și au lăsat așa”, ne-a spus una dintre locatarele de la etajul IV, Maria Cristina Iordache. Atât ea, cât și alți locatari au arătat că au încercat să ia legătura cu inginerul de la firma care are contract cu primăria pentru reabilitarea blocului de pe strada Florilor, dar fie nu le-a răspuns la telefon, fie le-a spus că nu este vina lui pentru că oamenilor le plouă în case. „I-am zis că-l dăm în judecată”, a spus una dintre locatare. Alta a afirmat că a aflat „de la asociație” că firma va reface pe cheltuiala ei apartamentele afectate, dar informația nu a putut fi confirmată.
Cu inginerul responsabil de șantierul de pe strada Florilor am încercat și noi să luăm legătura telefonic, dar până la ora publicării acestei știri nu a răspuns. În schimb, unul dintre muncitorii care lucrau la bloc ne-a declarat, sub anonimat, că în cursul zilei de vineri pe terasa blocului se va turna beton și apoi se vor pune cartonul și izolația. El a confirmat că blocul este decopertat „de vreo două săptămâni, poate ceva mai mult...” și spune că a durat atât de mult pentru că a fost necesară să fie scoase trei, patru rânduri de izolație. Totodată, și-a arătat surprinderea că locatarii au reclamat că le plouă în casă și li s-au distrus lucrurile și nu le înțelege supărarea. „Blocul este vechi, sunt fisuri și când plouă apa ajunge până la etajul II. În loc să fie mulțumiți că se repară tot și se face o lucrare care o să țină o sută de ani, ei umblă cu reclamații. Deh, ăsta e omul...”, conchide filozofic angajatul firmei care reabilitează blocul.
La modul în care se lucrează, însă, până se reface exteriorul oamenii riscă să nu mai aibă interioare.