La Muzeul Satului Bucovinean va avea loc, în perioada 28-30 iulie 2023, între orele 9:00-20:00, manifestarea de tradiție „Lume, Lume… Hai la Târg!”, organizată de Muzeul Național al Bucovinei.
Sunt așteptați să participe peste o sută de meșteri populari din toată țara. Ei vor expune produse meșteșugite și bunătăți pentru toate gusturile. Meșterilor populari li se alătură anticarii, care vor aduce și anul acesta obiecte de colecție, prețioase, speciale. Nu lipsesc producătorii de bunătăți (vinuri, sucuri, lavandă, trandafiri, miere, plăcinte, cozonaci, înghețată etc.) pentru toate gusturile și buzunarele.
În program este cuprins și marele concurs „Săru’ mâna pentru masă!”, jurizat de chef Cătălin Scărlătescu, care vă așteaptă în fiecare zi la răsfăț cu savoarea bucatelor românești. Chef Cătălin Scărlătescu va susține un show gastronomic cu demonstrații culinare de factură tradițional românească, produse pregătite chiar sub ochii vizitatorilor. Lângă bucate alese merge sigur și o muzică bună, așa că organizatorii au pregăti programe cu cântece, jocuri și veselie, printre casele de poveste ale satului bucovinean. Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” va susține, în toate cele trei zile, momente de muzică și voie bună pe ulițele muzeului, după următorul program: vineri, 28 iulie, între orele 13:00-19:30, sâmbătă, 29 iulie, între orele 15:00-20:00, duminică, 30 iulie, între orele 13:00-20:00.
Cântăreți, rapsozi, dansatori vor surprinde publicul cu horele, strigăturile, bătutele și cântecele de voie bună cu care îi vor însoți pe participanți în fiecare zi a târgului. Nu vă faceți alte planuri pentru ultimul weekend din iulie. Mergeți pe ulițele satului bucovinean, unde vă veți întâlni cu meșteri și creatori populari (100 de participanți) într-o expoziție cu vânzare ce va cuprinde produse meșteșugite din toate zonele etnografice ale țării, bunătăți tradiționale și produse de anticariat pentru toate gusturile și buzunarele.
Nu vor lipsi obiecte din ceramică, sculpturi în lemn, împletituri din diferite materiale, icoane pe lemn şi sticlă, măşti populare, ouă încondeiate, costume populare etc. În acest fel, meșterii populari își promovează meșteșugurile și vând din produsele pe care cu multă trudă le realizează. Preț bilet: 4 lei pentru adulți, 2 lei pentru pensionari, un leu pentru elevi/studenți.