Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 171 (8395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9732 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5955 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Două zile de evenimente

O delegație din Suceava, prezentă la Congresul Mondial al Alianţelor Franceze, desfășurat la Paris

Luni, 24 Iulie 2023 (12:21:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegație din Suceava a fost prezentă la Congresul Mondial al Alianţelor Franceze desfășurat, în perioada 17-22 iulie 2023, la Paris, eveniment care marchează împlinirea a 140 de ani de la fondarea primei Alianţe Franceze.

Delegaţia Alianţei Franceze din Suceava a fost formată din profesor univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, preşedinte de onoare AFS, Cavaler al Legiunii de Onoare, profesor univ. dr. ing. Valentin Popa, preşedintele AFS, membru al Ordinului Palmes Académiques în grad de Ofiţer şi lector univ. dr. Mariana Şovea, director AFS.

La întâlnirea de la Palatul Elysée cu preşedintele Emmanuel Macron, Alianţa Franceză din Suceava a fost reprezentată de preşedintele acesteia, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

La eveniment au participat peste 500 de reprezentanţi ai tuturor Alianţelor Franceze din lume, preşedinţi, directori, membri ai Consiliului de Administraţie, alte personalităţi implicate în mişcarea francofonă la nivel mondial, atât la ceremonia de deschidere a lucrărilor congresului din 20 iulie, în sala UNESCO din Paris, cât şi la cele 16 ateliere tematice din zilele de 21 şi 22 iulie, desfăşurate la sediul Alianţei Franceze din Paris şi sediul UNESCO.

Tematica atelierelor a inclus o problematică de interes general: marca alianţa franceză, guvernanţă şi viaţa asociaţiilor, pilotajul strategic şi instituţional, echitate şi diversitate, parteneriate şi organizarea reţelelor la nivel local, schimbarea climatică, tranziţia numerică, patrimoniul cultural imaterial, sportul, media, modele economice... Edituri prestigioase (Hachette FLE, PUG, Didier FLE, Maison des Langues, CLE International), servicii civice (Serviciul Civic Internaţional OFQJ, La Guilde), instituţii de formare (Académie de Nice, TV5 Monde, Cité Internationale de la Langue Francaise) au oferit informaţii pe tot parcursul manifestării, creând oportunitatea deschiderii unor noi proiecte şi colaborări în cadrul planului de calitate al Alianţelor Franceze.

Pe 21 iulie 2023, reprezentanţii Alianţelor Franceze din întreaga lume au fost primiţi la Palatul Elysée de către preşedintele Emmanuel Macron, care a mulţumit pentru serviciile aduse limbii, culturii şi civilizaţiei franceze, pentru angajamentele Alianţelor Franceze în promovarea valorilor universale. Programul Congresului a inclus două zile de evenimente culturale, prilej cu care participanţilor li s-a oferit oportunitatea de a vizita muzee şi locuri reprezentative din capitala Franţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O delegație din Suceava, prezentă la Congresul Mondial al Alianţelor Franceze, desfășurat la Paris.
 Vizualizări articol: 890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
O delegație din Suceava, prezentă la Congresul Mondial al Alianţelor Franceze, desfășurat la Paris1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei