Cea mai amplă lucrare de infrastructură rutieră care se execută în prezent în municipiul Suceava – asfaltarea axului principal, de la un capăt la altul, va mai dura aproximativ două luni și jumătate.
Primarul Sucevei, care s-a întors mai devreme cu o săptămână din concediu, pentru a veghea cum se lucrează la acest proiect important al municipalității sucevene, s-a declarat mulțumit de ceea ce s-a făcut până acum, chiar dacă lucrările au început mai greu.
„Se fac lucrări de calitate și vom urmări permanent acest lucru. Cer scuze sucevenilor pentru disconfortul creat, chiar dacă se lucrează pe timp de noapte, dar nu avem altă soluție având în vedere faptul că axul principal nu a mai fost asfaltat de 12 ani. Am convingerea ca vom finaliza de asfaltat axul principal în această vară”, a spus Ion Lungu.
Edilul Sucevei a subliniat faptul că nu este deloc ușor să se lucreze pe timp de noapte, pentru că lipsa luminii naturale și oboseala muncitorilor se resimte la ritmul de lucru.
„Mă voi implica personal în acest proiect de reabilitare a axului principal și îl voi coordona. Este nevoie de autoritatea primarului în anumite situații de organizare, discuțiile cu cetățenii și așa mai departe”, a spus Ion Lungu, care a menționat că apreciază activitatea viceprimarului Lucian Harșovschi, care a coordonat începerea lucrărilor, dar consideră că funcția de primar permite o abordare mai complexă.
„Părul meu alb și abilitatea de a discuta reprezintă un avantaj”, a adăugat Ion Lungu.
Deocamdată, lucrarea de asfaltare a axului principal este realizată doar de firma SUCT.
„N-am vrut să iasă copilul cu gâtul strâmb dacă sunt doi constructori pe un ax”, a spus Ion Lungu, care a spus că Autotehnorom, care este parte din contractul cu municipalitatea, are începute alte lucrări importante, precum cea de pe axa Suceava-Iași.
Edilul Sucevei a amintit de refacerea DN 29 Suceava – Botoșani, dată de mulți ca exemplu de lucrare bine făcută, dar a atras atenția asupra faptului că pe traseul respectiv nu există nici capace de canalizare sau de telecomunicații, care complică mult lucrările.
Ion Lungu a spus că punerea de capace de canalizare și telecomunicații la nivel reprezintă o „lucrare de artă”, iar unul dintre motivele pentru care a întârziat începerea lucrărilor a fost tocmai aducerea unor capace cu înălțime reglabilă de către cei de la SUCT, pentru ca acestea să fie aliniate perfect cu nivelul asfaltului.