Rezultate slabe, sub media națională, la examenul de titularizare în învățământ, mai puțin de jumătate dintre candidați – circa 47% - reușind să obțină peste 7, nota minimă pentru a ocupa un post ca titular. Din cauza abaterilor de la prevederile metodologiei de concurs, o lucrare a fost anulată în centrul de evaluare.
Potrivit centralizării transmise de Ministerul Educației, 153 dintre lucrările candidaților suceveni au fost notate cu note din intervalul 1-4,99, 239 de lucrări au calificative din intervalul 5-6,99, 343 de note sunt între 7 și 9,99, iar două note sunt maxime.
Este vorba despre Antonela Patricia Cîrdei, din municipiul Rădăuți, cu definitivat și o vechime de un an la catedră. Aceasta a susținut proba la disciplina Asistență medicală generală (maiștri instructori).
Cealaltă notă de 10 îi aparține candidatei Violeta Alina Codău Țibuleac, din municipiul Suceava, de 2 ani la catedră. Aceasta a susținut proba la Religie penticostală.
- 54 de candidați s-au retras în timpul probei, unul a fost eliminat pentru fraudă
Peste 700 de candidaţi suceveni care aspiră la o carieră didactică au susţinut, săptămâna trecută, examenul de titularizare în învăţământ, rezultatele tezelor fiind făcute publice marți, 18 iulie.
Pentru concursul de titularizare, în Suceava au fost înscriși 917 candidați. 793 au fost prezenți, însă 54 dintre ei s-au retras în timpul probei din motive personale sau medicale, iar un altul a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.
Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27 și 28 iulie.
Contestațiile se depun la sediul Inspectoratului Școlar Județean Suceava sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 18 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 19 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 26 iulie.
- 48% promovare la nivel național
La nivel național, 48% dintre candidați au obținut note peste 7, procentul fiind aproximativ la același nivel cu sesiunea anului trecut (48,68%).
127 de candidați au obținut note de 10, cele mai multe în București, Cluj, Iași, Prahova, Constanța, Bihor.
Cele mai slabe procente de promovare sunt în județele Olt (17,5%), Călărași, Ilfov, Tulcea, Sălaj.