Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 162 (8386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9731 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5973 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Senatorul PSD de Suceava Gheorghiță Mîndruță propune înființarea prin lege a unor puncte gastronomice locale

Joi, 13 Iulie 2023 (16:25:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Gheorghiță Mîndruță a prezentat o sinteză a activității parlamentare pe care a avut-o în această sesiune parlamentară, în perioada ianuarie-iunie 2023. Din raportul transmis reiese faptul că senatorul Gheorghiță Mîndruță a avut nu mai puțin de 78 de inițiative legislative, 42 de luări de cuvânt, trei declarații politice și șase interpelări, din care una adresată premierului și o întrebare.

Gheorghiță Mîndruță a precizat că printre cele 78 de inițiative se numără și cea pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii public, care se află la Camera Deputaților pentru dezbatere. El a arătat că modificarea legii este făcută pentru ca persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zone afectate de poluarea remanentă cauzată de extracția și prelucrarea minereurilor sau pe o rază de 8 kilometri în jurul localității în care se află situl contaminat să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani.

Mîndruță a adăugat că o altă inițiativă legislativă la care este coinițiator a fost depusă pentru înființarea și funcționarea punctelor gastronomice locale. În proiectul de lege se arată că „înființarea și funcționarea Punctelor Gastronomice Locale, care reprezintă unități de valorificare a producției primare locale, situate în localități rurale, unde se prepară și se servesc produse culinare și băuturi, după rețete specifice zonei, direct către consumatorul final, pentru un număr de maxim 12 persoane simultan. Senatorul PSD de Suceava a amintit că o altă propunere vizează completarea Legii privind Codul Penal. Proiectul prevede imposibilitatea executării unei pedepsei sub supraveghere pentru ucidere din

culpă, dacă infracțiunea a fost săvârșită ca urmare a conducerii fără permis sau sub influența alcoolului/altor substanțe interzise.

De asemenea, a arătat că o altă propunere legislativă vizează modificarea și completarea OUG nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, astfel încât „începând cu data de 1 ianuarie 2024, instituțiile publice și angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui CIM acordă, anual, până la data de 31 decembrie 2026, bonuri de valoare în cuantum de 1450 lei pentru fiecare salariat, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, sub formă de vouchere de vacanță”. Senatorul PSD a mai adăugat că o altă propunere legislativă a fost depusă pentru completarea Legii drepturilor pacienților, prin care se propune ca „pacientul să aibă dreptul la medicină personalizată pe baza recomandării medicale. Consimțământul pacientului este obligatoriu pentru fiecare intervenție medicală. Gestionarea datelor personale se face în conformitate cu legislația privind protecția datelor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PSD de Suceava Gheorghiță Mîndruță propune înființarea prin lege a unor puncte gastronomice locale.
 Vizualizări articol: 846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Senatorul PSD de Suceava Gheorghiță Mîndruță propune înființarea prin lege a unor puncte gastronomice locale1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei