Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 162 (8386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9731 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5973 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Mai mult de jumătate din căminele pentru vârstnici, copii și persoane cu dizabilități din județul Suceava au fost deja controlate

Joi, 13 Iulie 2023 (13:59:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipele de control formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar-Veterinare, Protecției Consumatorului, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Poliție și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava au verificat până acum mai mult de jumătate din centrele rezidențiale de îngrijire de pe raza județului Suceava. Până joi la amiază, din cele 96 de centre din județ au fost controlate 51, dintre care 14 centre private și 37 de centre publice. Conform informațiilor noastre, până acum nu s-au descoperit cămine care să funcționeze clandestin și nici nu s-au găsit abateri grave.

Din cele 96 de centre rezidențiale pentru persoane vârstnice, pentru persoane adulte cu dizabilități, destinate copiilor, adăposturi de noapte, centre pentru victimele violenței în familie și centre medico-sociale, 63 sunt publice și 33 sunt private. Licență de funcționare au 88, celelalte sunt în curs de licențiere.

Din numărul total, 15 cămine sunt pentru vârstnici, patru publice și 11 private; 16 cămine sunt pentru persoane cu dizabilități, dintre care 14 sunt publice și două private; 49 de centre rezidențiale sunt pentru copii, din care 35 publice și 15 private; 7 sunt unități de asistență medico-sociale, adăposturi pentru victimele violenței în familie și adăposturi de noapte, din care una privată și 6 publice.

În centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava sunt 178 de copii și tineri în case și apartamente, iar în centre private sunt 131 de copii și tineri. De asemenea, în centrele pentru adulți ale DGASPC sunt 736 de adulți cu dizabilități. Despre numărul de vârstnici și persoane cu dizabilități din centrele rezidențiale private nu avem date până la acest moment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mult de jumătate din căminele pentru vârstnici, copii și persoane cu dizabilități din județul Suceava au fost deja controlate.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai mult de jumătate din căminele pentru vârstnici, copii și persoane cu dizabilități din județul Suceava au fost deja controlate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei