Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 159 (8383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor salută „dispariția dosarului cu șină”

Luni, 10 Iulie 2023 (17:54:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor apreciază dispariția „dosarului cu șină” din interacțiunea cetățenilor cu autoritățile administrative și subliniază faptul că Legea nr. 9/2023, care „aduce modificări semnificative care vor reduce birocrația și vor digitaliza administrația publică”, are la bază un proiect inițiat de PNL.

Deputatul PNL arată că printre prevederile principale ale legii se numără eliminarea cererii de obiecte de papetărie și birotică din partea instituțiilor publice, precum și interzicerea solicitării de documente emise de alte instituții publice. „Aceste modificări vor face interacțiunea cetățeanului cu statul mai simplă, mai eficientă și mai agreabilă”, consideră Angelica Fădor.

Alte măsuri prevăzute în această lege sunt gratuitatea fotocopierii, eliminarea copiilor legalizate și posibilitatea trimiterii copiilor după cartea de identitate în format electronic, pe e-mail. De asemenea, modelele tipizate de formulare vor fi publicate pe site-urile instituțiilor pentru a fi descărcate de către cetățeni, iar instituțiile publice vor fi obligate să ofere și alte modalități de plată în afară de cash, cum ar fi plata cu cardul.

„Această lege aduce numeroase beneficii atât cetățenilor, cât și instituțiilor publice. Cetățenii vor beneficia de reducerea timpului și banilor consumați în interacțiunea cu administrația publică, transformând acest proces într-unul eficient și agreabil. Pe de altă parte, instituțiile publice vor obține o eficientizare a proceselor și o reducere a costurilor, adaptându-se standardelor aplicabile în Uniunea Europeană. Legea 9/2023 reprezintă o victorie pentru toți contribuabilii care s-au lovit de birocrație la fiecare ghișeu al instituțiilor publice. Această victorie a fost posibilă datorită votului responsabil al aleșilor liberali în Parlament. Instituțiile au avut la dispoziție 180 de zile pentru a se pregăti pentru aplicarea legii, iar termenul s-a încheiat pe 4 iulie”, a declarat parlamentarul liberal.

Angelica Fădor a mai spus că PNL a implementat și alte măsuri pentru debirocratizare și digitalizare, care includ posibilitatea trimiterii de documente online semnate electronic, eliminarea solicitărilor de dovezi sau certificări emise de alte instituții, eliberarea online a cazierului judiciar și digitalizarea serviciilor consulare. De asemenea, funcționarii vor fi evaluați în privința competențelor digitale.

„În eforturile de a îmbunătăți interacțiunea cetățeanului cu statul, PNL a adăugat noi servicii în portalul Ghișeul.ro, a creat hub-ul MAI pentru multiple servicii publice ale Ministerului Afacerilor Interne, a dezvoltat ROeiD - o singură identitate digitală a cetățenilor pentru toate platformele statului și a introdus PCUE (Punctul de Contact Unic Electronic), o platformă prin care se pot transmite declarații și cereri de servicii publice. Legea 9/2023 și celelalte măsuri liberale adoptate de Partidul Național Liberal reprezintă un pas important către o administrație publică modernă, simplificată și orientată spre cetățean”, a mai afirmat deputatul Angelica Fădor.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor salută „dispariția dosarului cu șină”.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor salută „dispariția dosarului cu șină”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei