Sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava va intra în ample lucrări de modernizare în cadrul unui proiect de investiții prin PNRR în valoare de peste 4.700.000 de euro. Este unul din cele mai ample proiecte de investiții ce are ca scop eficientizarea energetică dar și creșterea calității și modernizarea actului polițienesc. După cum se observă lesne, sediul central al IPJ Suceava, de lângă stadionul Areni, nu arată prea ofertant, clădirea fiind una destul de veche și mai ales nesupusă nici unei lucrări de modernizare.
• Licitație pentru proiectare și execuție – ”Îi invitam pe toți cei interesați să se înscrie pe platforma de profil”
Foarte important, au fost parcurse deja etapelor prevăzute de linia de finanțare, coordonatorii proiectului de modernizare din cadrul IPJ Suceava, în baza documentațiilor elaborate, au obținut toate avizele și autorizările PNRR și au ajuns în faza de atribuire prin licitație deschisă a contractului având ca obiect servicii de proiectare și execuție pentru obiectivul de investiții “Creșterea eficienței energetice- Lucrări de reabilitare termică şi modernizare la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, situat in mun. Suceava, bulevardul 1 Mai, nr 9, P.N.R.R. – ”Pentru un proiect de asemenea amploare financiară dar și de importanță pentru întreaga comunitate suceveană ne dorim să beneficiem de cele mai calitative lucrări, astfel încât ii invitam pe toți cei interesați să se înscrie pe platforma de profil și să promoveze cele mai avantajoase și calitative oferte”, a transmis conducerea IPJ Suceava.
• Termen de execuție de 22 de luni
Scopul investiției îl reprezintă realizarea lucrărilor de îmbunătăţire a performanţei energetice a clădirilor (termoizolarea anvelopei şi reabilitarea, modernizarea instalaţiilor de încălzire/răcire, ventilare/climatizare, preparare apă caldă de consum şi iluminat), prin care se urmăreşte reducerea consumurilor energetice, modernizarea instalațiilor electrice, instalarea unor sisteme de management energetic, precum și proiectarea și instalarea sistemelor de limitare şi stingere a incendiilor şi a instalaţiilor de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu și împotriva efracției.
Realizarea investiției preconizate urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumurile de energii convenționale, reducerea consumului de energie și al emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și implicit protejarea mediului înconjurător etc.
Valoarea totală estimată a contractului de achiziție publică care urmează a fi atribuit având ca obiect proiectare şi execuţie de lucrări este de 23.649.025,84 lei fără TVA, cu termen maxim de execuţie de 22 de luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor.
Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, Componenta 5-Valul renovării/Axa2-Schema de Granturi pentru eficiență energetică în clădiri publice/Operațiuni B.2-Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice și fonduri de la bugetul de stat.