Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava a efectuat controale mai intense în perioada 28 aprilie – 1 mai, în scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare, fiind verificate în total 84 de unități, de la magazine alimentare, restaurante și până la pensiuni turistice.
În total au fost constatate 20 de deficiențe. Pentru că amenzile sunt mari și foarte mari, în zece cazuri inspectorii sanitar-veterinari au aplicat avertismente, în timp ce în 10 situații și mai grave s-au dat amenzi, sancțiunile fiind în valoare totală de 100.000 lei.
Pentru probleme grave pe linie de igienă sau depozitare au fost confiscate în jur de 30 de kilograme de carne, produse lactate și 24 de ouă.
Doctorul Dănuț Corneanu, directorul adjunct al DSVSA Suceava, a declarat că deficiențele constatate au fost condiții de igienă necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea improprie a acestora, etichetare necorespunzătoare, lipsă documente de sănătate personal din alimentație publică, lipsă probe de mâncare colectivă și acțiuni DDD neefectuare (dezinsecție, dezinfecție și deratizare).