vineri, 21 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 91 (8315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Angajați din cinci instituții de protecție a copilului din Nord-Estul țării, instruiți la Suceava cu privire la prevenirea traficului de copii

Vineri, 21 Aprilie 2023 (11:38:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

25 de reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului (DGASPC) din județele Suceava, Botoșani, Neamț, Bistrița-Năsăud și Maramureș au participat, în zilele de 20 și 21 aprilie 2023, la Voroneț, la cea de-a III-a sesiune de instruire din cadrul proiectului „PACT.Co - Prevenire, Advocacy și Conștientizare împotriva Traficului de Copii”.

Proiectul, finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014 - 2021 – Active Citizens Fund România,este derulat de Asociația Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO), în parteneriat cu Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (IPSB).

În deschiderea sesiunii de instruire a luat cuvântul președintele Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Petru-Vasile Gafiuc, care a apreciat interesul angajaților din DGASPC-uri pentru informații noi pe tematica dezbătută în cadrul sesiunii de instruire, dar și posibilitatea schimburilor de idei între instituții, lucruri care ar conduce la găsirea unor soluții benefice pentru rezolvarea problemelor trăite de copii-victime.

La eveniment a fost prezentă și Mirela Elena Adomnicăi, deputat de Suceava, care a declarat că fenomenul traficului de persoane minore care a prins amploare și în România, din păcate, este îngrijorător și sunt mai mulți factori care ar trebui să contribuie la prevenirea unei astfel de situații. „Atât familia, reprezentanții DGASPC, dar și alte instituții sau autorități, precum și societatea civilă, trebuie să se documenteze și să intervină în cunoștință de cauză în astfel de situații. Centrele de specialitate cu personal calificat sunt într-adevăr foarte necesare, iar serviciile acreditate în cadrul DGASPC-urilor se impun în contextual actual”, a explicat deputatul Mirela Adomnicăi.

Formatorul sesiunii a fost Iana Matei, președinta Fundației Reaching Out, una dintre cele mai active organizații în combaterea traficului de persoane și în acordarea de asistență psihologică, medicală și juridică victimelor acestui flagel.

Proiectul vine în sprijinul acestei problematici prin lansarea de către Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina a unei campanii naționale de informare și conștientizare asupra fenomenului traficului de persoane în rândul minorilor, în cadrul proiectului care se va desfășura în perioada aprilie-iunie 2023.

Organizatorii campaniei își propun să transmită, în principal, copiilor aflați în sistemul de protecție din cadrul celor 20 de DGASPC-uri implicate în proiect din județele Suceava, Botoșani, Neamț, Bistrița, Maramureș, Iași,  Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Mureș, Alba, București, Prahova, Buzău, Ilfov și Giurgiu poveștile reale ale unor victime ale traficului de minori și date relevante asupra fenomenului pentru ca acesta să fie prevenit.

Campania de conștientizare va consta în realizarea de sesiuni de discuții privind problema traficului de minori, cauze, efecte, modul de recrutare și metode de evitare. Sesiunile vor fi realizate de animatori care vor facilita aceste discuții prin metode interactive, „de joc de rol”, mini-piese de teatru etc. Cazurile prezentate vor fi reale, dar adaptate la grupul de copii. Pe parcursul proiectului se vor realiza concursuri de mesaje împotriva traficului de minori, conștientizare asupra metodelor de recrutare la care vor participa copiii beneficiari, folosind ca instrumente de diseminare a mesajelor pe Instagram, Facebook, Tik-Tok etc.

În semn de susținere pentru victimele minore ale traficului de persoane, în cadrul campaniei naționale de informare va fi organizat și un concurs de mesaje la care vor participa copiii din sistemul de protecție din cele 20 de DGASPC-uri, pe parcursul lunii mai a anului 2023, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 1 iunie 2023. Pentru întrebări și informații suplimentare: e-mail: office@bucovinainstitute.org  sau telefon 0770 367 769, persoană de contact: Daniela Năsui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajați din cinci instituții de protecție a copilului din Nord-Estul țării, instruiți la Suceava cu privire la prevenirea traficului de copii.
 Vizualizări articol: 595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angajați din cinci instituții de protecție a copilului din Nord-Estul țării, instruiți la Suceava cu privire la prevenirea traficului de copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei