Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 86 (8310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Polițiștii, în campanie de prevenire a furturilor din locuințe, în special cu vârstnicii

Joi, 13 Aprilie 2023 (14:56:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni au demarat campania de prevenire ”Sărbători în Siguranță” prin care încearcă să prevină în special furturile din locuințe. Un adevăr este că vârstnicii sunt în general cei mai vulnerabili la astfel de fapte și astfel se explică și de ce polițiștii au direcționat campania spre această categorie. Mulți vârstnici sunt vulnerabili pentru că locuiesc singuri, dar și din cauza problemelor de auz sau vedere ale unora din ei.

Polițiștii au discutat cu sucevenii despre faptul că adesea hoţii intră pe uşă sau fereastra lăsată deschisă. Mulți suceveni stau cu ușile la apartament deschise, iar asta este foarte periculos. Sunt hoți care chiar asta fac, încearcă intrarea, iar dacă este deschis pătrund pe hol și în câteva secunde pun mâna pe un bun de valoare și fug. De multe ori, în holul locuinței se află telefonul sau portofelul proprietarului.

Un alt mod de operare care vizează direct vârstnicii este pătrunderea în locuință sub pretextul cerșetoriei. Se pune apoi în aplicare un scenariu de distragere a atenției victimei, iar pasul următor este furtul.         

În mediul urban, hoţii vizează locuințe din zonele intens populate, iar în mediul rural locuințe izolate.

Sucevenii au fost sfătuiți și cu privire la cum și cui dau drumul la interfon.

”Persoanele care au cu adevărat treabă în bloc au cartelă de acces! Ceilalți nu au de ce să intre! Și nu ezitați să întrebaţi la cine se duc persoanele care intră împreună  cu dumneavoastră în bloc, profitând de faptul că s-a deschis uşa, ori cel puţin fiţi atenţi unde se duc”, este îndemnul Poliției.

Având în vedere apropierea sărbătorilor pascale, miercuri, 12 aprilie,  între orele 10.00 – 15.00, Poliția municipiului Suceava a organizat o acțiune de acest gen, cu recomandări transmise verbal sau prin intermediul pliantelor.

La acțiunea organizată au participat 20 de polițiști care s-au deplasat în zonele aglomerate ale municipiului Suceava, piețe, mari magazine și stații principale de autobuz.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activități cu sprijinul asociațiilor de locatari în mai multe blocuri și imobile, în special în zonele unde locuiesc persoane vârstnice, împărțind pliante. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii, în campanie de prevenire a furturilor din locuințe, în special cu vârstnicii.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii, în campanie de prevenire a furturilor din locuințe, în special cu vârstnicii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei