Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 17 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 63 (8287)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Elevi ai Colegiului de Artă Suceava au participat la o conferință internațională desfășurată în Franța

Vineri, 17 Martie 2023 (12:37:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevi ai Colegiului de Artă Suceava au participat recent la o conferință internațională desfășurată în Franța. Andrei Purdilă și Maria Mihai, elevi din clasa a IX-a de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, coordonați de prof. dr. Petronela Munteanu, au fost invitați la Conferința Internațională „Mobilități europene” (La Maison de l’Europe), Dunkerque (Franța).

Conferința a reunit profesori, elevi, reprezentanți locali, specialiști în realizarea proiectelor și programelor internaționale din peste 15 țări partenere.

Cei doi elevi suceveni au prezentat o pledoarie în favoarea mobilitățior europene în calitatea lor de beneficiari direcți în cadrul parteneriatului Erasmus+ K2 „JULIET - Women Open to Modern European Nations”, alături de elevii din școlile europene Lycée „Jean Bart” Franța, „Hankoniemen Yläaste ja lukio” Finlanda, Scuola Secondaria di 1 grado „Pavoncelli” Italia, Agrupamento de Escolas Portugalia, „Boris Vian” Franța.

La conferință au asistat și ceilalți elevi suceveni, participanți la mobilitatea găzduită de școala franceză parteneră „Boris Vian”: Abigail Tănase, Alexandru Tabarcea, Călin Irimia, Andreea Bazga, Daria Dringu, Patrisia Filipiuc.

„Elevii români au subliniat importanța acestor experiențe internaționale în parcursul educațional al oricărui elev și au insistat pe faptul că, grație dialogului permanent și interacțiunii cu elevii străini corespondenți, cu familiile gazdă, cu sistemul de învățământ unde are loc mobilitatea, elevii  își dezvoltă competențe și abilități multiple precum abilitățile interculturale, sociale, digitale. De asemenea, contextul multilingvistic permanent facilitează exersarea competențelor de exprimare în limba engleză și franceză, precum și capacitatea de adaptare la situații neprevăzute, dezvoltarea încrederii în sine”, a explicat prof. Petronela Munteanu.

 

·       Cooperare între școli europene

 

În cadrul conferinței internaționale desfășurate în Franța, prof. Petronela Munteanu a vorbit despre „Mobilitatea europeană și internațională”, abordând cronologic câteva aspecte concrete din experiențele europene anterioare pe care le-a derulat în ultimii 15 ani: inițial sub egida programului Comenius, apoi proiectele Etwinning, în care s-a implicat încă de la începutul demarării acestei platforme europene, experiența personală a stagiilor și mobilităților în cadrul școlii doctorale, alte proiecte Erasmus + la care a participat, culminând cu proiectul derulat în prezent, Erasmus+  K2 „JULIET - Women Open to Modern European Nations”.

Prin prisma acestor experiențe europene personale, profesoara Petronela Munteanu a confirmat faptul că toate aceste proiecte europene derulate au contribuit la întărirea legăturilor și cooperării dintre Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava cu școlile partenere europene,  dar și cu alte instituții sucevene (Alianța Franceză din Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, Palatul Copiilor Suceava), au consolidat colaborarea cu părinții, comunitatea locală, aleșii locali, asociațiile implicate direct sau indirect în proiectele Erasmus+.

În plus, spune cadrul didactic, toți ceilalți profesori implicați în activitățile de cooperare europeană au avut șansa de a-și însuși abilități inovatoare în ceea ce privește pedagogia, proiectarea programelor de studii, împărtășirea expertizei profesionale, schimbul de bune practici didactice.

În calitate de profesoară de limba franceză, Petronela Munteanu a subliniat faptul că această mobilitate derulată în Franța a deschis seria evenimentelor francofone derulate în cadrul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava și a constituit pentru toți participanții o oportunitate inedită de învățare, de cooperare, facilitată și de data aceasta de susținerea și implicarea conducerii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi ai Colegiului de Artă Suceava au participat la o conferință internațională desfășurată în Franța.
 Vizualizări articol: 1005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevi ai Colegiului de Artă Suceava au participat la o conferință internațională desfășurată în Franța5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei