Consiliul Județean Suceava va promova oferta turistică a județului la patru târguri internaționale de turism care vor avea loc în Italia, Franța, Israel și Republica Moldova. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că în prima ședință a deliberativului va fi propusă spre aprobare o hotărâre cu privire la participarea județului la Târgul Internațional de Turism BIT, ce va avea loc în perioada 12-14 februarie 2023 la Milano, în Italia, la Târgul Internațional de Turism IMTM din Tel Aviv, Israel, (14-15 februarie 2023), Târgul Internațional de Turism MAP „Le Monde a Paris", Franța (16-19 martie 2023) și Târgul Internațional de Turism „Tourism.Leisure.Hotels" din Chișinău, Republica Moldova (6- 9 aprilie 2023). Gheorghe Flutur a arătat că prin participarea la aceste târguri internaționale se urmărește consolidarea unor piețe turistice, în vederea atragerii unui număr mai mare de turiști din Italia, Israel, Franța și Republica Moldova.
„În ultimii trei ani dinaintea pandemiei COVID-19, respectiv 2017-2019, Italia s-a situat pe locul 3 ca număr de turiști străini cazați în județul Suceava, Franța pe locul 4, iar Republica Moldova pe locul 5”, a spus Flutur. El a precizat că un atu în atragerea unui număr mai mare de turiști din Italia îl constituie numeroasele zboruri directe operate de pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare Suceava" către această țară, la Milano, Roma, Bologna și Veneția.
„De asemenea, având în vedere interesul turiștilor francezi pentru destinația turistică Bucovina, în special pentru turismul rural și cel cultural, Franța fiind a patra țară emițătoare de turiști în Bucovina, participarea la târgul de turism de la Paris are în vedere atât menținerea interesului pentru zona noastră în rândul turiștilor francezi, cât și creșterea numărului de sosiri ale acestora în județ, cu atât mai mult cu cât, din luna ianuarie 2023, a fost introdusă cursa aeriană directă Suceava-Paris”, a mai declarat președintele CJ Suceava.
El a adăugat că și Israelul prezintă o piață turistică cu potențial pentru județul Suceava, deoarece din ce în ce mai mulți cetățeni israelieni își manifestă interesul pentru cunoașterea rădăcinilor, iar Bucovina este locul în care comunitatea evreiască a fost deosebit de puternică până în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Flutur consideră că introducerea cursei aeriene directe Suceava — Tel Aviv est un atu în atragerea unui număr mai mare de turiști din Israel.
El a spus că Republica Moldova este una din țările cu care România se învecinează, motiv pentru care interesul pentru oferta turistică a Bucovinei poate crește în rândul mai multor categorii de turiști.
Gheorghe Flutur a mai adăugat că promovarea județului Suceava în cadrul acestor evenimente se va face prin intermediul materialelor de informare și promovare turistică realizate de Consiliul Județean Suceava, a ofertelor turistice propuse de operatorii economici și de asociațiile profesionale de turism din județ, precum și prin intermediul demonstrațiilor de meșteșuguri tradiționale oferite de meșterii populari și al produselor gastronomice tradiționale.