Înscrierile la concursul anual al artiștilor plastici amatoridin județul Suceavase încheie pe 2 decembrie 2022. Competiția se desfășoară pe patru secțiuni de artă (pictură, grafică, artă decorativă și sculptură), cu temă liberă, la alegere, și se adresează tuturor categoriilor de amatori talentați în domeniul artelor vizuale (absolvenți sau nu ai Școlii Populare de Artă „Ion Irimescu”).
Juriul concursului este alcătuit din trei artiști recunoscuţi în domeniul artelor vizuale (președinte, expert grafician Mihai Pânzaru-PIM, critic de artă drd. Delia Leizeriuc și dr. arte vizuale Ana Maria Ovadiuc-AMO, membri) și va acorda 5 premii egale valoric (câte unul pentru fiecare secțiune, cât și un premiu special al juriului), suma totală a premiilor fiind de 3000 lei. După caz, juriul poate acorda și premii ex aequo. Fiecare concurent va primi câte o diplomă, de participare ori de premiant, la secțiunile respective de participare.
Fiecare participant poate să prezinte, până pe 2 decembrie a.c., maximum două lucrări pe secțiune, totodată și să poată participa concomitent la mai multe, sau chiar la toate cele patru secțiuni de concurs. Lucrările premiate intră în patrimoniul organizatorilor - Centrul Cultural „Bucovina” (prin Direcția Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale).
Organizatorii spun că lucrările trebuie să fi fost executate în ultimii doi ani de zile, să fie originale și să nu fi participat la ediția anterioară a Salonului artiștilor plastici amatori din județul Suceava. Lucrările trebuie să fie prezentate corespunzător, în sensul că vor fi fotografiate/scanate pe computer/ smartphone la minim 300 dpi, vor fi semnate și vor fi expediate pe adresa organizatorilor (e-mail, wattsap) însoțite de o fișă cu datele specifice pentru fiecare lucrare ( nume, prenume, domiciliu, telefon, e-mail, anul execuției, tehnica folosită, dimensiuni, titlu). Este necesar a fi trimisă și o fotografie recentă a concurentului pentru alcătuirea corectă a catalogului virtual. Premianţii vor prezenta, la încasarea premiilor, copii după actul de identitate, precum și un accept/acord scris și semnat privind posibilitatea legală pentru organizatori de a arhiva aceste date personale.Lucrările vor fi expediate pe adresele de e-mail sau whatsapp mihaipanzarupim@gmail.comși tel. O723251600, 0744161174, persoană de contact - expert grafician Mihai Pânzaru-PIM.