E o tradiție la Colegiul Tehnic Rădăuți ca Balurile Bobocilor să aibă temă și film de prezentare inedite. La fel s-a întâmplat și zilele trecute, când cele șase perechi de organizatori de clasa a XII-a au ales o temă foarte apreciată în lumea cinefililor și a celor pasionați de moda anilor `20, Peaky Blinders. Scenariul si montajul filmului de prezentare, un clip deosebit ce redă atmosfera din Anglia de după Primul Război Mondial, au fost realizate de un fost elev al Colegiului Tehnic Rădăuți, Cristy Prelipcean, și echipa acestuia. Filmările s-au realizat în spații și decoruri alese tematic, cu recuzită diversă, de la mașini de epocă, cai, clădiri părăsite, până la încăperi lugubre. Costumele bobocilor, atent comentate pe rețelele de socializare, de către bloggeri și stiliști s-au pliat cu succes pe tema dată, adică șepci cu lame în căptușeală, mănuși, pălării, perle, blănuri și accesorii sofisticate. Clanul Peaky Blinders a reușit să recupereze coroana de la mafia italiană, condiții în care perechea cu nr 4, pereche formată din Andra Cristian și Iustin Olinici, a obținut cel mai mare punctaj al juriului, punctaj calculat de directorul unității de învățământ, profesoara Mihaela Niculina Moisuc.
Toți bobocii au primit premii și trofee
Cei 20 de tineri care și-au etalat competențele, abilitățile și cunoștințele pe scena Casei de Cultură din Rădăuții au format zece perechi, mai exact, perechea nr.1 - Diana Chiracu și Cosmin Coraciuc, perechea nr. 2 - Alexia Ștreangă și Sebastian Petrescu, perechea nr. 3- Aurora Mahfouz și Sebastian Balan, perechea nr. 4 - Andra Cristian și Iustin Olinici, perechea nr. 5 - Andreea Cazacu și Luca Lungu, perechea nr. 6- Paula Lupăștean și Robert Botezatu, perechea nr. 7 - Ingrid Ursaciuc și Antoni Negru, perechea nr. 8 - Raluca Nimerschi și Robert Boicu, perechea nr. 9 Alexandra Capră și Luca Nichiforel, și perechea nr 10 – Federica Grigorean și Alexandru Ciubotar Alexandru. La final, toți bobocii au primit premii și trofee, organizatorii rezervându-le un after party tematic și o excursie. Probele de îndemânare, de fraze ri(t)mate, de talent și de dans au fost greu de departajat, la fel, dansurile prezentate au fost de o dificultate aparte, dar jurizate cu obiectivitate de către coregraful Denis Mereșan. Detaliile decorative și de imagine au fost punctate de prof. Anda Minciu, iar cei patru prezentatori (Mihaela Bădeliță, 12 E, Tudor Minciu, 12 B; Lorena Capstrîmb 12 D, Andrei Popescu 12H și completați de „actorul” principal- Denis Mihalescu 12 C) au folosit un discurs elevat, supervizat cu atenție de prof. Ionela Bândiul.
Cei de la Colegiul Tehnic Rădăuți au dovedit că pot susține un spectacol de câteva ore
Invitatul special a fost Gheboasa, un artist de trap care a încântat publicul și care i-a însoțit pe organizatori și la petrecerea de după eveniment. De remarcat a fost atmosfera din sala Casei Municipale de Cultură, creată de un public format din elevi, părinți și prieteni care au rezonat intens cu cei de pe scenă, susținându-i prin aplauze furtunoase. Încă o dată, cei de la Colegiul Tehnic Rădăuți au dovedit, dacă mai era nevoie, că pot susține un spectacol de câteva ore, astfel încât să încânte publicul și să fie răsplătiți prin multe vizualizări pe internet. Cele zece perechi de boboci, de la toate specializările liceului, au fost coordonate de consilierul educativ, prof. Margareta Buliga, și de directorul-adjunct al liceului, prof.dr. Ionela Bândiul.