Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă consideră că Festivalul Național „Nicolae Labiș” ar putea să devină unul internațional. Declarația a fost făcută după finalul celei de-a 54-a ediții a Festivalului Național de Poezie „Nicolae Labiș“, eveniment organizat de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”, în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava și în colaborare cu Teatrul „Matei Vișniec” Suceava, Muzeul Naţional al Bucovinei, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Primăria comunei Mălini, Societatea Scriitorilor Bucovineni.
Niculai Barbă a amintit că marii câștigători ai acestei ediții sunt poeta Daniela Bejinariu din București, care a obținut Marele Premiu „Nicolae Labiș”, și Mugur Grosu, din București, cel care a obținut premiul pentru „Cea mai bună carte de poezie a anului 2021”. „Deja ne pregătim pentru ediția viitoare în care vrem să facem și o antologie a celor 55 de ediții. Primele reacții au dus la concluzia că această ediție a festivalului a fost cu cel mai mare succes din ultima perioadă. Apreciez prezența unui număr foarte mare de tineri pe toată perioada festivalului”, a spus Niculai Barbă.
Vicepreședintele CJ Suceava a precizat că acest festival ar putea deveni internațional având în vedere că sunt trimise poezii din Republica Moldova, dar și din Nordul Bucovinei, din Ucraina. „Prin urmare așteptăm să devină încet-încet un Festival Internațional de Poezie. Mi-a plăcut o frază care a fost citată pe parcursul festivalului, și anume că pentru acest festival Nicolae Labiș s-a întors acasă. Am făcut un apel pe perioada festivalului și în contextul în care marele Alexandru Arșinel a trecut în neființă că trebuie să facem mai mult pentru personalitățile cultural artistice rămase în viață. Sunt mesaje pe care le-am transmis marilor oameni de cultură și artiști pe care-i are județul Suceava și vom accentua prin a sprijini tezaurizarea operelor lor”, a încheiat Niculai Barbă.