În perioada 22-26 septembrie, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” găzduiește o delegație formată din zece elevi și un instructor militar, reprezentanți ai Școlii Militare Navale „Francesco Morosini” din Veneția.
Colaborarea cu școala italiană a început în cadrul Forumului Școlilor Militare Secundare din Europa, care funcționează în cadrul Colegiului European de Securitate și Apărare de la Bruxelles. Activitatea de la Câmpulung Moldovenesc este a treia din lista mobilităților internaționale, primele două fiind găzduite de către Școala Militară Navală „Francesco Morosini”. În lunile iulie 2021 și iulie 2022 partenerii italieni au organizat la Veneția tabere de vară în care elevii militari au beneficiat de cursuri de canotaj. La reciprocitate, colegiul sucevean își propune să faciliteze derularea unui număr de activități care să familiarizeze cadeții italieni cu specificul zonei, al colegiului și al învățământului militar românesc.
În semn de bun venit, ștefăniștii au pregătit un spectacol pentru oaspeți, care a evidențiat gama variată de preocupări cultural-artistice din instituție. De asemenea, au fost ghizi în prezentarea școlii și în turul de vizitare a acesteia, având rol de mentori și de parteneri în toate activitățile planificate, evenimentul aducând un plus de valoare actului educațional din colegiu.
Agenda întâlnirii de la Câmpulung Moldovenesc cuprinde vizite culturale în zonă, activități specifice școlilor militare și participarea la Campionatul Național de Alergare Montană distanță scurtă și lungă - „Cupa Rarăul”.
Considerăm activitatea de la Câmpulung Moldovenesc ca fiind un moment important de promovare a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” și a învățământului militar românesc la nivel european.
Francesca Șindilar, purtătorul de cuvânt al Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc