În județul Suceava se desfășoară în mod regulat activități de voluntariat sub egida ASAP (Association Sevriolaine d’Aide et de Partage și a echivalentului său pe plan local, Asociația Suceveană de Ajutor și Prietenie). Această colaborare a început în anul 1989 și s-a materializat prin numeroase acțiuni care au contribuit la dezvoltarea materială și spirituală a locuitorilor din Iacobești. Dintre acestea menționăm construirea și punerea în funcțiune a unui punct sanitar în Iacobești, racordarea la rețeaua de apă potabilă a comunei Grănicești, dotarea cu materiale didactice a școlii din Iacobești, construirea toaletelor în interiorul școlii și finanțarea unui loc de joacă în curtea școlii pentru copiii din sat. Demnă de semnalat este și acordarea anuală a bursei SILC studenților francofoni ai Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava care au astfel ocazia să beneficieze de un sejur de imersiune lingvistică și culturală în Sevrier, Franța.
Dacă în 2019, cei 30 de ani de înfrățire și prietenie franco-română au fost sărbătoriți la Iacobești în prezența unei delegații din Sevrier, contextul pandemiei de COVID-19 a făcut ca deplasarea în Franța a reprezentanților ASAP din Iacobești și Suceava să fie amânată timp de doi ani. Astfel, abia în perioada 24 august – 2 septembrie a anului curent a fost posibilă constituirea unei delegații formate din localnici ai satului Iacobești și membri ai ASAP Suceava și deplasarea acesteia în comuna Sevrier.
Primăria comunei Sevrier a arborat în semn de respect drapelul României pe toată perioada sejurului, iar consiliul local și membrii ASAP Sevrier au organizat numeroase reuniuni și excursii în regiunea franceză Haute-Savoie pentru a celebra trainica legătură dintre cele două comunități.
Dintre activitățile desfășurate, remarcăm slujba ecumenică oficiată de către preotul local John Hepuni și preotul paroh al bisericii din Iacobești, Ifrim Joltea, în biserica din Sevrier, devenită neîncăpătoare datorită numărului mare de participanți. Rugăciunile și cântările înălțate pe rând, în limbile franceză și română, precum și cuvintele de învățătură rostite de cei doi preoți au făcut ca momentul să fie unic și emoționant pentru toți cei prezenți.
Participanții s-au bucurat de o primire călduroasă, au fost încântați de frumusețea peisajelor și s-au delectat cu savuroasele preparate culinare specifice Franței.
Acest sejur a fost prilejul consolidării relațiilor de prietenie necondiționată și solidaritate dintre membrii celor două comunități și reprezintă dovada faptului că prietenia nu are limite de distanță, vârstă sau naționalitate, ci numai intenții bune.