Stocul unuia dintre produsele de brand ale Muzeului Național al Bucovinei, afinata, a scăzut la mai puțin de 100 de sticle și deocamdată nu se știe când va putea fi reînnoit. Directorul muzeului, Emil Ursu, a declarat că sticlele speciale în care este îmbuteliată afinata erau produse de o fabrică de lângă Kiev, în Ucraina, închisă acum din cauza războiului. „Firma care produce afinata pentru noi, Prodalcom Botoșani, caută acum un alt producător de sticle”, a afirmat Emil Ursu.
Afinata „Muzeul Național al Bucovinei” este un produs sută la sută natural, fabricată din afine din județul Suceava și cu termen de valabilitate nelimitat. Este un produs de brand al muzeului, alături de bancnota-suvenir de 0 euro cu Cetatea de Scaun a Sucevei, Vinul Domnesc „Cetatea de Scaun”, Vișinata „Muzeul Național al Bucovinei”, cele două tipuri de ciocolată „Muzeul Național al Bucovinei”, cu orez expandat, caramel și lapte, după o rețetă făcută special pentru muzeu de o companie belgiană, fabricată la filiala acesteia din Sibiu, în baza unui contract de exclusivitate, și ciocolata amăruie pentru cafea.
Produsele personalizate ale Muzeului Național al Bucovinei pot fi achiziționate de la Cetatea de Scaun, Muzeul de Istorie, Muzeul Satului Bucovinean și Muzeul de Științele Naturii și online, la adresa https://muzeulbucovinei.ro/magazin/, cu excepția bancnotei-suvenir de 0 euro, care deocamdată se vinde doar la Muzeul de Istorie și la Cetatea de Scaun.