Președintele USR Suceava, senatorul George Mîndruță, și-a prezentat raportul de activitate pentru sesiunea parlamentară februarie-iunie 2022. Pe parcursul acestei sesiuni, senatorul George Mîndruță a avut nu mai puțin de 52 de propuneri legislative, din care 12 au fost promulgate legi. În aceeași perioadă George Mîndruță a mai avut 37 de luări de cuvânt în plen, două inițiative proprii depuse în Parlament, trei declarații politice, o întrebare și patru interpelări, precum și audiențe acordate în format fizic și online. Mîndruță a arătat că alături de senatoarea Simona Spătaru a depus o inițiativă legislativă pentru completarea legii privind procedura adopţiei, astfel încât fapta de vânzare de minori să fie incriminată.
„Cu toate că Legea nr. 273/2004 privind procedura adopției incriminează primirea de foloase materiale în scopul adopției copilului, dacă banii se primesc în afara unei proceduri de adopție propriu-zisă, acuzația nu poate fi reținută de instanță. În acest context, este evidentă necesitatea modificării de urgență a legii astfel încât fapta de vânzare a minorilor să fie incriminată, chiar dacă nu există o procedură de adopție în desfășurare”, a arătat senatorul USR de Suceava.
Printre inițiativele depuse de senatorul USR se mai numără cele pentru modificarea și completarea Legii privind Statutul polițistului, pentru modificarea Codului Fiscal, precum și o propunere legislativă pentru modificarea și completarea legii privind diminuarea risipei alimentare. George Mîndruță a depus propuneri legislative și pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat sau pentru completarea art.104 din Ordonanța de Urgență nr.195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice.
„Am încheiat prima sesiune parlamentară din anul 2022 prin depunerea unei inițiative de modificare a legislației rutiere. Propunerea prevede ca reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce să fie condiționată de prezentarea dovezii achitării amenzii pe care șoferul a primit-o ca urmare a săvârșirii contravenției pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce. Cu alte cuvinte, dacă vrea să susțină examenul pentru reducerea perioadei de suspendare, contravenientul trebuie să facă dovada plății amenzii de circulație, un pas firesc”, a explicat Mîndruță. El a arătat că această propunere legislativă are un rol preventiv, de conștientizare a conducătorului auto și de descurajare a acestuia de a mai încălca prevederile Codului Rutier, având în vedere că pentru reducerea perioadei de suspendare nu va mai putea să ignore plata amenzii.