14 artiști plastici din Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Bacău, Cernăuți - Ucraina și din Republica Moldova participă, la Câmpulung Moldovenesc, la a XVI-a ediție a Taberei internaționale de pictură „Lumina Nordului”, organizată de Centrul Cultural „Bucovina" prin Școala Populară de Arte „Ion Irimescu". Tabăra, care anul acesta are ca temă „Ciprian Porumbescu. Omul și opera”, se adresează tinerelor talente în arta plastică, elevi ai școlilor de arte din țară și nu numai, fiind singura tabără din ţară care se adresează elevilor şi absolvenţilor şcolilor populare de arte (tabără care a dobândit caracter internaţional prin participarea unor tineri artişti de la şcoli similare din ţările vecine).
Pe perioada acestui stagiu teoretic și practic de creație, tinerii au realizat câte două lucrări (după ce au primit din partea organizatorilor câte două pânze, culori și pensule). În tabără sunt prezenți și directorul Școlii Populare de Arte „Ion Irimescu", prof. Ion Băițan, profesorii Oana Chilaru și Sorin Baciu, maestrul Mihai Pînzaru PIM, dar și elevi suceveni pasionați de pictură.
Sâmbătă, 16 iulie, lucrările realizate de artiști/elevi vor fi expuse pe esplanada din fața Casei de Cultură și a Primăriei din Câmpulung Moldovenesc. La vernisajul expoziției este așteptat și primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, care a anunțat că, în perioada 22-24 iulie 2022, la Câmpulung Moldovenesc, se va desfăşura, pe platoul central, Festivalul Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene", ediția a XXXIII-a.
După vernisaj, lucrările artiștilor participanți în Tabăra internațională de pictură „Lumina Nordului” vor putea fi admirate o perioadă pe holurile primăriei din Câmpulung Moldovenesc. Faptul că, de la an la an, rezultatele acestei tabere de creaţie sunt tot mai bune, confirmă că Tabăra „Lumina Nordului” a devenit o ţintă râvnită de elevii şi absolvenţii şcolilor de arte din ţară şi din ţările vecine. Este chiar o concurenţă în rândul celor care doresc să fie selectaţi pentru participarea la această tabără. Stimulativ este şi faptul că fiecare ediţie se încheie cu o expoziţie cu lucrările participanţilor. La fel ca și în anii trecuți, picturile din tabăra „Lumina Nordului” vor intra în patrimoniul Școlii de Arte sucevene. Tabăra, ne-au spus organizatorii, le-a oferit participanţilor și prilejul să socializeze, să lege prietenii şi să contureze proiecte comune.