Bucurie, entuziasm, mândrie sunt cuvintele pe care luna lui “cuptor” le-a adus la Palatul Copiilor din Suceava.
Eleva Pelinari Miriam, din clasa a V-a, şi doamna Alina Șandru, profesor coordonator al cercului Cenaclu literar/Teatru, au fost prezente în grădina Palatului Elisabeta, unde a avut loc ceremonia de premiere a concursului Internațional de creație originală “Basmele Reginei Maria”, ajuns la ediția a XVII-a. Concursul se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta și al ASR Principelui Radu.
La festivitate au fost prezenți numeroși concurenți și profesori din Alexandria, Arad, Baia Mare, București, Buzău, Câmpulung, Cluj, Craiova, Iași, Lipova, Sibiu, Slatina, Suceava, Piatra Neamț, Pitești, Târgu Jiu, Vaslui, Vălenii de Munte. Alături de unii dintre aceștia s-au aflat și părinții emoționați și mândri.
Ediția de anul acesta a cuprins trei secțiuni: creație literară originală, artă plastică și artă digitală. Cele mai frumoase basme originale şi creaţii artistice au fost reunite într-o antologie, intitulată “A fost odată ca niciodată, oferită câștigătorilor. Miriam a participat la secțiunea creație literară, cu pagina de jurnal, din care vă redăm un fragment:
“Dragul meu Jurnal, azi la ore totul a stat sub semnul surprizelor... Alături de colegi am trecut cu mare ușurință de la o stare la alta, de la ora de istorie, la cea de mate. ... De la zâmbete și frenezie la liniște profundă. ... Creierul meu își imagina romanii în tot felul de ipostaze care nu aveau legătură cu lecția. ..., în jurul meu erau numai romani, eram într-o clasă plină de romani indisciplinați, gata de atac. S-a auzit clopotul de război sunând și a început lupta. Nu mică mi-a fost mirarea să constat că ei au inventat avioanele de hârtie și acum le făceau să zboare amenințător prin sală. Brusc, Magistrul a intrat pe ușă și, odată cu apariția lui, s-a instalat pacea. În mână avea o tablă mare cu cadrane, cu multe nume scrise și cu niște semne ciudate. Toți romanii din jurul meu se uitau surprinși la aceste semne și nu înțelegeau de ce erau desenate atât de multe scăunele răsturnate. Se pare că așa au început să cucerească <locuitorii Romei antice> cifrele arabe sau cifrele arabe i-au învins pe ei… cel puțin la ultimul test la matematică. ... Vezi, o zi a contrastelor, un amalgam de trăiri! Dar e bine când totul se termină cu bine. Ziua de mâine ce mi-o aduce, oare?”
Felicitări, Miriam, și să te bucuri de o vacanță cu minuni care să îți fie bucurie și inspirație în viitor!
Profesor coordonator Alina Șandru