Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie “Blijdorp România – O Nouă Viață” Suceava, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Suceava, a organizat joi, 9 iunie 2022, în intervalul orar 10,00 -12,00, evenimentul “O zi în Blijdorp”, la care au fost invitați părinții copiilor și tinerilor cu dizabilități, pentru a participa la activitățile desfășurate în cadrul serviciilor de zi pentru copii și adulți.
Cu acest prilej, a fost lansat simbolul Blijdorp ca debut al evenimentelor ce se vor desfășura în următoarele luni, pentru a marca cei 20 de ani de activitate a Complexului de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie “Blijdorp România – O Nouă Viață” Suceava.
Lansarea simbolului ”Blijdorp este în inima mea de 20 de ani” s-a desfășurat într-o atmosferă de sărbătoare, copiii și tinerii noștri alături de angajați, de părinți și de prieteni, lăsând să ”zboare” gândurile, dorințele și speranțele lor spre înaltul cerului, cu INIMA-simbol al acestei aniversări.
Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie “Blijdorp România – O Nouă Viață” Suceavaînființat în anul 2002, cuprinde următoarele servicii:
1. SERVICIUL DE TIP REZIDENȚIAL COPII/TINERI (Casa de tip familial "O nouă viaţă"-9 locuri, Centrul de tip respiro pentru copii -2 locuri, Casa de tip familial Șcheia- 8 locuri)
2. SERVICII DE ZI PENTRU COPII (-Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi Blijdorp Romania-50 de locuri, Centrul de recuperare neuro-psiho-motorie- 63 locuri )
3. SERVICII SOCIALE PENTRU ADULȚI ( Centrul de îngrijire și asistențăpentru persoane adulte cu dizabilități "O Nouă Viață" – Suceava-8 locuri, Locuința Maxim Protejată pentru persoane adulte cu dizabilități Mihoveni- 10 locuri)
4. SERVICII DE ZI PERSOANE ADULTE (Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Blijdorp Romania- 40 locuri, Centrul de servicii de recuperare neuro-motorie pentru persoane adulte cu dizabilități (de tip ambulatoriu)
Calitatea serviciilor oferite persoanelor cu dizabilități, copii și tineri, au fost recunoscute, apreciate și premiate ca model de bune practici la nivelul țării de către autoritățile în domeniu.
Mulțumiri tuturor celor care au crezut în visul nostru și au făcut posibil ca întreg Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie “Blijdorp România – O Nouă Viață” Suceava, prin serviciile sale de calitate să devină un simbol și un exemplu de bune practici pentru întreaga țară (Asociația Blijdorp Belgia, Asociația Blijdorp România, Consiliul Județean Suceava, Fundația ”O Nouă Viață”, Asociația Părinților Copiilor cu Dizabilități, angajați, voluntari etc).
Nadia Crețuleac, director executiv, Margareta Isăilă, director executiv adjunct DGASPC Suceava