Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
marţi, 31 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 125 (8042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat presă

Activități de Ziua Internațională a Copilului, organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava

Marţi, 31 Mai 2022 (17:36:22)

 

În cadrul serviciilor și centrelor din structura DGASPC Suceava, Ziua Internaţională a Copilului este un nou prilej de sărbătoare și de bucurie atât pentru copii, cât și pentru adulții cu dizabilități, deoarece copilăria păstrată în suflet ne va face mai buni și mai deschiși, mai altruiști și mai empatici cu cei din jurul nostru.

Câteva activități care vor avea loc de 1 Iunie și pe care le veți regăsi în imagini pe pagina Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava:

Ø În cadrul Centrului de Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Rădăuți-Solca:

·        Băieții de la CTF Prietenia și CTF Cireșarii din Solca vor participa la un meci de fotbal, la Liceul Sportiv Suceava. Activitatea va fi organizată de Asociația Euroactiv.

·        Fetele de la CTF Prietenia și CTF Cireșarii vor participa la activitățile organizate de Primăria Solca și CAR Fălticeni, Agenția Solca.

·        Tinerii de la Casa de Tip Familial ,, Universul Copiilor" Rădăuți vor sărbători Ziua Copilului, cu o petrecere organizată în cadrul centrului. Aceștia vor servi pizza, tort, suc, vor juca jocuri distractive și vor participa la un concurs de dans. Bucuria și voia bună vor fi la ele acasă.

Ø În cadrul Centrului de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni vor avea loc mai multe acţiuni:

·        Participarea la evenimentul "Bucurie prin mișcare" în cadrul parteneriatului încheiat cu Asociația Euroactiv

·        Participarea la activitățile organizate de Clubul copiilor din Fălticeni - Copiii vor beneficia de excursie în cadrul parteneriatului cu parohia Adormirea Maicii Domnului - preot Adrian Brădățanu, iar transportul va fi asigurat de firma de transport Romfour.

Ø La Centrul de Servicii Multifuncționale de tip Rezidențial Suceava, se organizează picnic de socializare între centre (Colț alb și Micul Print), o tradiție care are loc de mai mulți ani, în curtea Centrului de tip Familial ”Colț Alb” Suceava.

 

Ø În cadrul Centrului de Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Gura Humorului vor avea loc următoarele acțiuni:

·        Proiect educativ Curcubeul Copilăriei, în parteneriat cu CSEI Sf. Andrei Gura Humorului, vor participa 20 beneficiari, tema ”Soluții practice de combatere a bullyingului”,

·        Acțiunea județeană Bucurie prin mișcare, activități sportive la Liceul cu Program Sportiv Suceava, organizator Asociația Euroactiv, vor participa 7 beneficiari

·        Jocurile Copilăriei - serbare la Casa Iris

·        Participarea beneficiarilor de la toate locațiile centrului la ”Festivalul medieval pentru copii” din Parcul Ariniș, Gura Humorului, în perioada 3-5.06.2022.

·        Vizitarea expoziției de reptile de la Mall Suceava în perioada 28.05-5.06.2022

Ø În cadrul celor două case de tip familial din structura CENTRULUI BLIJDORP se va desfășura activitatea ”Vreau să SIMT că sunt copil”. Copii cu dizabilități severe din cele 2 locații vor fi antrenați în activități de joc, relaxare şi stimulare a celor cinci simțuri.

Ø Centrul Maternal Suceava va sărbători mamele și copiii cu tort, pizza şi sucuri, apoi mamele şi copiii se vor bucura de o excursie în aer liber și picnic în zona pădurii Zamca.

Ø  Centrul Multifuncțional Destinat Victimelor Violenţei în Familie Gura Humorului va sărbători copiii cu tort, sucuri naturale, apoi mamele împreună cu copiii vor beneficia de o excursie în parcul Ariniș din Gura Humorului.

 

Și adulții sărbătoresc Ziua Copilului:

Ø Cu ocazia zilei de 1 Iunie, în cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Costâna, se va desfășura activitatea ,,Să fim copii pentru încă o zi” - desene, jocuri, dans și veselie.

Ø Fundația ”O Nouă Viață” Siret va organiza un picnic împreună cu tinerii de la Fundația ONV Siret.

 

Povestea emoționantă a unui copil încercat de soartă:

 

”Începutul unei frumoase poveşti de viață a avut loc în vara anului 2011, atunci când trei copilași au pășit pentru prima dată în curtea Mănăstirii Podu Coșnei, mânăstire care avea să le fie cămin pentru următorii ani. Unul dintre copilașii veniți era foarte timid, se ținea scai de fratele său mai mare și nu voia să scoată o vorbă. Acest copilaș este Deliman Constantin Marin, avea 4 anișori atunci când a intrat în mănăstire, alături de cei doi frați. Părintele Mihai Negrea, împreună cu soția sa, Iulia Negrea, prin atitudinea și entuziasmul cu care i-au întâmpinat pe copilași, a condus la integrarea rapidă a acestora în colectivul mănăstirii.

Încă de la început doamna Iulia și părintele Mihai au văzut în Marin un copil deosebit, care excelează în tot ceea ce face, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Chiar din primii ani de școală a fost lăudat de către toți profesorii Școlii Gimnaziale Poiana Stampei, școală în care a făcut doar clasele primare, deoarece în anul 2017, după moartea părintelui Mihai, toți copiii împreună cu doamna Iulia au fost nevoiți să se mute la centrul din Vatra Dornei, centru care poartă numele părintelui Mihai: Centrul de tip familial “Preot Mihai Negrea”.

Acest centru a fost înființat de către părintele Mihai cu mult înainte ca acesta să treacă la cele veșnice. Următorii ani de școală și până în prezent, Marinică i-a făcut la Școala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei, în cadrul căruia excelează la învățătură și este unul dintre elevii de top ai acestei şcoli. La finele acestui an școlar, Marin este șef de promoție în urma eforturilor depuse și a rezultatelor extraordinare pe care le-a obținut pe parcursul celor 4 ani de studiu.

Desigur tânărul nostru nu s-a mulțumit cu atât, fapt pentru care a optat pentru un viitor în cadrul unui liceu militar, reușind să treacă fără prea mult efort probele sportive și psihologice, urmate de proba medicală unde a fost declarat admis și nu în cele din urmă a reușit să obțină nota 8,5 la proba scrisă din cadrul admiterii la Colegiul Național Militar “Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc”.

Felicitări, dragul nostru Marin, și mulțumiri tuturor celor care au crezut în tine și îți vor fi  mereu alături!

 

Motto: "Numele pe care îl scrijeleşti pe scoarţa unui copac se va mări, va creşte odată cu el. La fel şi inima copilului tău. Ceea ce scrijeleşti în anii lui de gingăşie vei citi în cei care vor urma."

Sfântul Paisie Aghioritul 1924 – 1994.

 

La mulți ani și copilărie fericită tuturor copiilor lumii!

 

Dragi părinți, păstrați inocența copiilor voștri, asigurându-le o copilărie în care să se simtă iubiți necondiționat, respectați și responsabilizați!

 

Director executiv,                                        

Georgeta Nadia Crețuleac                                         

 

 

Mică incursiune în istoria Zilei Internaționale a Copilului:

 

Ziua Copilului a fost menţionată prima dată la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua Copilului”.

Ziua Internaţională a Copilului a fost sărbătorită pentru prima oară în lume în octombrie 1953 şi a fost sponsorizată de către Uniunea Internaţională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva;

Ideea de a avea o zi internaţională i-a venit lui Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a, şi a fost acceptată şi adoptată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în anul 1954.

În anul 1954, Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la aşa-numita „Ziua Copilului” (“Universal Children’s Day”).

Nu se ştie exact de ce ziua de 1 Iunie a fost aleasă ca Ziua Internaţională a Copilului, însă există o teorie potrivit căreia consulul general chinez de la San Francisco a strâns un număr de copii orfani chinezi pentru a sărbători Festivalul Dragonului, care s-a întâmplat să fie chiar pe 1 iunie, dată care a coincis, de asemenea, cu Conferinţa de la Geneva.

Din istoricul momentelor mai importante ale mişcării de promovare a drepturilor copilului amintim:

   -  Adoptarea de către Liga Naţiunilor Unite a Declaraţiei Drepturilor Copilului – 1924,

   -  Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, organizată la Geneva – 1925,

   -  Convenţia privind Drepturile Copilului – 1989, adoptată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite,

   - Convenţia Naţiunilor Unite (în luna septembrie) – 1990, ratificată şi de Parlamentul României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activități de Ziua Internațională a Copilului, organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.
 Vizualizări articol: 1278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activități de Ziua Internațională a Copilului, organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei