Ședința Consiliului Județean Suceava de luni a început, la propunerea șefului instituției Gheorghe Flutur, cu un moment de reculegere în memoria maestrului George Sîrbu, care a încetat din viață vineri, 27 mai 2022. Gheorghe Flutur a spus apoi că dispariția maestrului George Sîrbu este o grea pierdere pentru județul Suceava, pentru Bucovina. Flutur a spus că George Sîrbu a fost „dirijorul nostru drag”, un om „care a plecat dintre noi”, dar care a făcut atât de mult pentru cultura, folclorul și pentru autenticul din județul Suceava și din Bucovina. El a ținut să facă o evocare scurtă a vieții maestrului George Sîrbu, amintind că acesta s-a născut pe 5 februarie 1937, a absolvit Conservatorul de Muzică Ciprian Porumbescu din București în anul 1973, iar între anii 1961 și 1979 a activat ca dirijor al orchestrei de muzică populară a Ansamblului Ciprian Porumbescu Suceava. De asemenea, în perioada 1980 – 1989 George Sîrbu a fost dirijor și director al orchestrei de muzică populară „Plaiurile Bistriței” din Bacău, iar între anii 1990 și 1995 a fost numit director și secretar muzical la Ansamblul Ciprian Porumbescu Suceava. „Compozitorul, dirijorul și folcloristul George Sîrbu a fost una dintre personalitățile de geniu ale acestor ținuturi, apreciat ca fiind unul dintre cei mai importanți dirijori de orchestră populară din ultima jumătate de veac și unul dintre cei mai autorizați culegători de folclor din zona Moldovei. George Sîrbu a fost unul dintre cei mai de seamă dirijori contemporani de orchestre populare. Prima dată a scris muzică ușoară, iar la vârsta de 18 ani a început să culeagă folclor mergând prin vetrele folclorice ale Bucovinei, culegând folclor poetic, coregrafic și muzical”, a spus șeful administrației județene.
Gheorghe Flutur a amintit că din 17 octombrie 2009, George Sîrbu este cetățean de onoare al județului Suceava, iar pe 29 octombrie 2018 acesta a primit distincția „Meritul Bucovinei”.
După ședința Consiliului Județean Suceava, conducerea instituției și membrii deliberativului au depus o coroană de flori în capela de la Biserica Sf. Înviere, unde este depus corpul neînsuflețit al maestrului George Sîrbu.