Galeria Zamca (Asociația Institutul Bucovina)propune o călătorie prin marile orașe ale Europei, în cadrul noii expoziții de fotografie „Valori Europene”, semnată de Marius Romila.Deși nu este la prima experiență la Galeria Zamca, având o lansare de carte în urmă cu câteva luni, Marius Romila încântă publicul de această dată cu o expoziție de fotografie care ne poartă prin marile orașe ale Europei, fiind descrisă chiar de autor ca o „călătorie spirituală”.
Totodată, prin lansarea de carte „Sappho”, care a avut loc la vernisajul evenimentului, se face o trecere lină de la filozofie la arta fotografică, așa cum o spune însuși autorul.
Vernisajul s-a bucurat de prezența unor reprezentanți din partea autorităților locale și îndelungi colaboratori ai Asociației Institutul Bucovina. Este vorba despre Antoniu-Alexandru Flandorfer, din partea Direcției Județene pentru Cultură Suceava, și Paul Daniel Iftimie – Direcția contencios administrativ, juridică și administrativă din cadrul Primăriei municipiului Suceava, care și-au manifestat susținerea pentru astfel de evenimente culturale, care împlinesc „nevoia de spiritualitate” a comunității.
Maestrul Mihai Pânzaru-Pim, custodele galeriei și cel care a făcut posibilă organizarea expoziției, a punctat faptul că expoziția de fotografie, împreună cu lansarea de carte, „conturează într-un mod deosebit relația Europei antice cu filozofia”.
Finalul vernisajului, ce a avut loc de Ziua Europei, a fost marcat de un recital de poeme din opera „Sappho”, astfel conturându-se „imaginea unei Europe definite de filozofia antică”.
Expoziția este deschisă în mod gratuit publicului larg până joi, 23 iunie, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00. Galeria Zamca se află în incinta sediului Asociației Institutul Bucovina, din strada Zamcei, numărul 17 (în spate la LIDL Mărășești).
Pentru mai multe informații legate de expoziție, persoana de contact din cadrul Asociației Institutul Bucovina este Petru Vasile Gafiuc – președintele organizației, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org. De asemenea, puteți să vizitaţi pagina de Facebook: http://www.facebook.com/i.bucovina şi website-ul www.bucovinainstitute.org, unde veți descoperi cele mai recente activități.