Profesori din șapte țări, Lituania, Croația, Turcia, Italia, Slovenia, Malta și România, s-au întâlnit la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, în cadrul unui proiect european, Erasmus + KA201 „I will survive!”. Împreună au desfășurat activități în săptămâna 9-13 mai 2022, tema proiectului, după cum sugerează și numele, constând în pregătirea a 33 de profesori în scopul conștientizării modului de acordare a primului ajutor în caz de dezastre naturale sau cauze artificiale.
În prima zi, pe 9 mai 2022, după cuvântul de deschidere al directorului Colegiului Național “Dragoș Vodă”, profesor Carp Dorina Gabriela, au urmat prezentări ale partenerilor din Italia și o vizită în zone istorice și culturale din Voroneț, Cacica și Moldovița.
Marți, 10 mai 2022, au avut loc două aplicații: prezentarea de către prof. Anastasiu Gabriel de la Colegiul Național “Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc a activităților R.V.S U (Radioamatori Voluntari de Urgență www.rvsu.ro ), un ONG care participă activ alături de D.S.U la diverse acțiuni asigurând comunicații radio, și o activitate a Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, care a prezentat metode de supraviețuire și extragere a persoanelor în caz de inundații catastrofale.
Zilele de miercuri și joi, respectiv 11 și 12 mai 2022, au fost dedicate în întregime activităților desfășurate de Serviciul Salvamont Suceava. Pe 11 mai 2022, s-a efectuat o deplasare în Pasul Prislop, unde s-a simulat „o salvare în avalanșă”. În ziua de 12 mai 2022, după cum ne-a spus prof. Anastasiu Gabriel, s-a efectuat deplasarea în Masivul Rarău, unde s-au efectuat acțiuni de căutare a persoanelor în zona Pietrelor Doamnei. Seara a avut loc cina festivă și decernarea Certificatelor Erasmus+. Vineri, 13 mai 2022, a fost ziua dedicată feedback-ului activităților derulate în cadrul mobilității și o formare practică efectuată de echipa din Lituania.