Muzeul Național al Bucovinei continuă seria proiectelor educaționale de la Muzeul de Științele Naturii, cu o temă dedicată „Zilelor Naturii” și în special florilor. „Călătoria în lumea florilor începe cu povești despre ghiocei, brândușe, viorele și plante medicinale”, spun organizatorii, astfel că toți copiii care vor alege să participe al acest proiect vor afla mai multe informații despre plantele protejate și cele declarate monumente ale naturii din zona Sucevei. La finalul proiectului se vor realiza practic lucrări cu plante presate: semne de carte, felicitări, brelocuri. Clasele de copii preșcolari și școlari se pot programa la telefon 0230 213775 sau direct la standul Muzeului de Științele Naturii, între orele 8.00-17.30.
- Povestea lemnului meșteșugit
De asemenea, Serviciul Etnografie din cadrul Muzeului Național al Bucovinei organizează, la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc, cea de a XXVI – a ediție a expoziției concurs de desene „Vis de copil în casa bunicilor”.Tema din acest aneste„Povestea lemnului meșteșugit”.
Pot participa elevi cu vârste cuprinse între 7 – 16 ani, din toate școlile Municipiului Suceava cu desene pe tema concursului. Lucrările vor avea obligatoriu etichete ( lipite dreapta față) și vor cuprinde: numele și prenumele elevului, școala și clasa, numele și prenumele profesorului îndrumător. În zilele de miercuri și joi, între orele 10:00-16:00, cu programare în prealabil pentru clasele interesate, se vor desfășura, la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc, lecții muzeale pe tema concursului. Desenele vor fi predate la Hanul Domnesc din str. C. Porumbescu nr 5, Suceava, până la data de 31 mai 2022. Vernisajul și premierea lucrărilor vor avea loc, vineri, 3 iunie a.c. ora 12, tot la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc. Relații suplimentare se pot obține la tel. 0330401917. Persoană de contact: muzeograf Maria Cîrțu.