Cea de a doua zi de lucru a ediției a IV-a a Conferinței Naționale a Comunității ”Educație pentru Știință” a cuprins ateliere interactive, concursuri educaționale, mese rotunde și activități citizen science, în sălile Universităţii ”Ștefan cel Mare” din Suceava. La evenimentul derulat timp de trei zile, în perioada 28-30 aprilie, participă mai mult de 200 de profesori și cercetători din România, Republica Moldova și Ucraina.
În cadrul activităților celei de a doua zile de conferință organizatorii și-au propus încurajarea contactelor și a dialogului între principalii actori interesați de educație și formare, de orientarea și dezvoltarea carierelor în aceste domenii, prin participarea profesorilor invitați la ateliere interactive și mese rotunde pe diferite domenii, întâlnirile având drept scop transferul de idei și de cunoștințe către societate. Pline de atractivitate au fost ateliere bazate pe informații de seismologie, precum cel condus de cercetătorul Bogdan Zaharia din cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFPT), care a prezentat variante constructive de seismometre aflate în dotare didactică sau în cadrul institutului. La un mare grad de atractivitate s-a înscris Expoziția Mobilă despre Cutremure, MOBEE, realizată de către aceiași neobosiți cercetătorii de la INFPT, expoziție dedicată peroanelor de orice vârstă, reprezentând cel mai nou mijloc de informare cu privire la cauzele, caracteristicile și efectelor cutremurelor.
În mijlocul profesorilor interesați de fenomene, precum și al copiilor avizi de orice noutate, cercetătorul Eduard Năstase le-a arătat sectorul pentru partea de structură internă și interacțiunea plăcilor tectonice în cazul cutremurelor de pământ, fiind pregătit cu seturi de kituri și lecții interactive dedicate profesorilor, fapt ce constituie o latură importantă a conferinței educaționale. În cadrul aceleiași expoziții copiii au făcut experimente practice de simulare a cutremurelor.
Conferința se desfășoară sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, iar atelierele și proiectele interactive vor continua și în cursul zilei de sâmbătă.