Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava a implementat recent proiectul „Identitatea culturală în tradiții și obiceiurile pascale”, proiect inițiat de Casa Corpului Didactic (CCD) „George Tofan” Suceava, care a avut ca finalitate realizarea unei expoziții cu tematică pascală. În perioada 05-11.04.2022, elevii școlii, sub atenta îndrumare a cadrelor didactice, au realizat felicitări, machete, desene și alte creații cu tematică pascală. Marți, pe 12 aprilie, la sediul Casei Corpului Didactic Suceava au fost expuse o parte din lucrările realizate de elevii suceveni. De asemenea, în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 8 Suceava sunt expuse machete, felicitări, desene și alte creații realizate de elevii școlii care pot fi admirate.
Coordonatorii activității au fost profesor metodist Șlincu Doina-Gabriela (responsabil pentru școală din partea CCD Suceava) și profesor Cojocaru Victorița (profesor de istorie la Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava).
Prof. Cojocaru Victorița a transmismulțumiri conducerii Casei Corpului Didactic Suceava, pentru oportunitatea oferită de a participa la acest proiect și pentru găzduirea expoziției cu tematică pascală. „Mulțumim elevilor, părinților, doamnei director, prof. Larionescu Corina, și cadrelor didactice implicate: prof. înv. primar Atitienei Tatiana; prof. înv. primar Muntean Adriana; prof. înv. primar Gliga Laura; prof. înv. primar Pelinariu Narcisa Florentina; prof. înv. primar Apopei Carmen; prof. înv. primar Pasăre Daniela; prof. înv. primar Vartolomei Lăcrămioara; prof. înv. primar Palana Petruța Livia; prof. Cerlincă Adrian Gheorghe; prof. Leșanu Larisa; prof. consilier școlar Solovăstru Mihaela Camelia”, a mai spus prof. Cojocaru Victorița.Organizatorii să invităsă vizionați lucrările elevilor expuse atât la sediul școlii, cât și la sediul Casei Corpului Didactic „George Tofan” Suceava.
„Scopul proiectului a fost promovarea și respectarea valorilor tradiționale românești, ca manifestare a identității și conștinței naționale. În toate aşezările din Bucovina, datinile, credinţele şi obiceiurile pascale s-au dezvoltat şi menţinut multă vreme într-o formă de conservare aparte. Astfel, prezenţa sacrului în lumea pământeană se simte în Bucovina nu numai în ziua sărbătorii Paştelui, ci şi în perioada de dinainte, dar şi în cea de după. Această atmosferă magică care precede marea sărbătoare a creștinătății a fost resimțită și în școala noastră”, a completat prof. Cojocaru Victorița.