Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
marţi, 5 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 79 (7996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 500 de elevi suceveni au participat la un Flash Mob, în cadrul proiectului „Școala pentru toți copiii!”

Marţi, 5 Aprilie 2022 (15:13:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 500 de elevi suceveni, din cinci unități de învățământ din județ, au participat pe 4 aprilie la un Flash Mob, în cadrul proiectului „Școala pentru toți copiii!”. Elevii suceveni de la Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru” Baia, Școala Gimnazială nr. 2 Marginea, Școala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Șcheia, Școala Gimnazială Dornești și Școala Gimnazială nr. 1 Vatra Dornei s-au alăturat altor câtorva mii de elevi din țară, care, de asemenea, au organizat astfel de acțiuni. În total, au participat, la nivel național, 2.400 de elevi, din 11 județe.

În cadrul acțiunii, elevii participanți au realizat filme scurte cu tematica: „O zi  la școală/clasă segregată”, dar s-au folosit și de sloganurile campaniei: „Fără discriminare în școală!”, „Şi la școală suntem toţi la fel!”.

·       Informare și conștientizare

 

„Școala pentru toți copiii!”, ediția a II-a, este un proiect derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO), în parteneriat cu Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară (ACDC), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Organizatorii ne-au spus că scopul proiectului este îmbunătățirea practicilor instituționale în aplicarea legislației de prevenire și combatere a segregării și discriminării rasiale datorită acțiunilor de watchdog, monitorizare și advocacy a ONG-urilor capacitate pentru a identifica și raporta discriminarea elevilor romi în educație sub forma segregării.

Proiectul include o componentă care se referă la „creșterea gradului de conștientizare a actorilor decizionali în asigurarea educației incluzive, a părinților și victimelor segregării, precum și a publicului larg privind impactul segregării la nivel personal, educațional și asupra societății și importanța dreptului egal la educație de calitate, care vizează următoarele județe: Botoșani, Brașov, Constanța, Cluj, Iași, Ialomița, Maramureș, Mureș, Prahova și Suceava și municipiul București”.

În acest sens, Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară a lansat, în luna noiembrie 2021, campania de informare și conștientizare „Şi la școală suntem toţi la fel!”, din cadrul proiectului, care include organizarea unor sesiuni de informare cu cadrele didactice din cele 11 județe, organizarea de sesiuni pentru informarea părinților și a membrilor comunităților unde au fost identificate cazuri de segregare.

 

·       Competiție pentru cea mai apreciată și creativă activitate. Votați!

În cadrul campaniei de informare și conștientizare „Şi la școală suntem toţi la fel!”, ziua de 04.04.2022 a fost dedicată organizării de flash mob-uri, cu participarea  a peste 2.400 de elevi din școlile identificate ca fiind segregate. Fiecare școală și-a regizat propriul film de prezentare, fondul muzical fiind selectat în funcție de dorința elevilor participanți, inclusiv locația fiind aleasă de cadrele didactice, coordonatori de eveniment, de comun acord cu elevii.

Pentru realizarea conceptului grafic au fost folosite 200 de afișe, 2.000 de flyere și 2.400 de șepci. Campania va culmina cu realizarea unui film de scurt metraj privind segregarea școlară, prin includerea unor testimoniale ale elevilor din şcolile segregate.

Materialele video, realizate de cele 33 de unități de învățământ din cele 11 județe, pot fi vizionate, votate și distribuite de pe pagina de Facebook a campaniei: https://www.facebook.com/haicunoiscoalapentrutoticopiii și vor participa la o competiție pentru cea mai apreciată și creativă activitate. În funcție de interacțiunile, aprecierile și distribuirile publicului larg, pe 5 mai 2022 vor fi desemnați câștigătorii acestei activități.

Pentru mai multe informații legate de campania de conștientizare din cadrul proiectului „Școala pentru toți copiii!”, ediția a II-a, puteți contacta organizatorii la adresa de e-mail: campanie.sptc@gmail.comsau la numărul de telefon 0770367769, coordonator campanie  - Ionuț Ruști.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de elevi suceveni au participat la un Flash Mob, în cadrul proiectului „Școala pentru toți copiii!”.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 500 de elevi suceveni au participat la un Flash Mob, în cadrul proiectului „Școala pentru toți copiii!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei