La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Suceava au fost organizate, pe parcursul mai multor zile (30 martie, 31 martie și 1 aprilie), activităţi pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, care se sărbătorește în fiecare an pe 2 aprilie. Activitățile au avut ca temă prietenia, acceptarea, toleranța, respectul, egalitatea de șanse și s-au desfășurat sub sloganul „Sunt aici pentru tine!”.
Pe 30 martie, elevii claselor a VIII-a de la CSEI Suceava s-au întâlnit virtual pe platforma eTwinning cu partenerii lor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, făcând schimb de mesaje despre prietenie, solidaritate, respect și realizând colajul „Copacul Speranței”, colorat în albastru. Ziua următoare, activitățile s-au desfășurat pe clase, elevii fiind îndrumați și sprijiniți de către învățători, profesori și terapeuți pentru a realiza desene, colaje, postere, felicitări, prin care au încercat să transmită importanța respectării drepturilor copiilor cu autism, a integrării acestora în societate și înțelegerea faptului că persoanele cu autism au nevoie de mai multă susținere, acceptare și toleranță din partea comunității.
În ziua de vineri, 1 aprilie, activitățile au avut loc în sala de festivități a unității școlare sub forma unor ateliere (traseu psihomotric, discuri tactile, șotron cu mesaje, felicitări-fluture), participând elevii și părinții acestora, cadrele didactice și elevi parteneri de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, îndrumați de prof. Laura Salciuc, și de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare„ Suceava, îndrumați de prof. Mariana Giosan Savin. A fost organizată o expoziție cu lucrările realizate de către copii și a fost prezentat un powerpoint cu aceeași tematică. Programul zilei a mai inclus și desene pe asfalt, jocuri cu mingea, dans mob (Jerusalema).
Elevii cu Tulburare de Spectru Autist (TSA) le mulțumesc ”celor care îi ajută zi de zi prin desen, cântec, dans, joc să cunoască lume”. Toată activitatea, coordonată de director, prof. Răzvan Aioanei, director adjunct, prof. Cristina Clim și director adjunct, prof. Gabriela Mihaela Lupașcu, a avut drept scop „conștientizarea și sensibilizarea comunității față de persoanele cu autism care au nevoie de empatie, acceptare și susținere din partea noastră, a tuturor”. Organizatorii au transmis mulțumiri tuturor celor implicați în activități.