Mănăstirea Teodoreni, una dintre cele mai vechi unități de cult din municipiul Suceava, ctitorită în anul 1597 de către postelnicul Teodor Movilă, fratele mai mare al domnitorului Ieremia Movilă, a găzduit miercuri o impresionantă adunare de oameni. Mii de credincioși, unii veniți din localități îndepărtate, au asistat la slujba Sfântului Maslu, oficiată de părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, Iași, împreună cu un sobor de preoți. Evenimentul a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.
Sfântul Maslu este una din cele șapte Sfinte Taine ale Bisericii în care, prin rugăciunile preoților și ungerea cu untdelemn sfințit, se împărtășește credincioșilor harul vindecării trupești și sufletești, precum și iertarea păcatelor.
Grecii numesc această slujbă "Taina celor şapte preoţi", iar ruşii - "Soboravanie", adică slujba adunării preoţilor, arătându-se astfel că Taina Sfântului Maslu se săvârşeşte în Bisericile Ortodoxe de către mai mulţi preoţi.
Cunoscutul părinte Calistrat Chifan, ale cărui predici sunt urmărite de milioane de oameni pe rețelele de socializare, a captat atenția miilor de credincioși adunați în curtea mănăstirii din Burdujeni Sat, cu o mulțime de pilde și povețe, ascultate cu mare atenție și evlavie.
Acesta și-a exprimat mirarea și bucuria de a vedea atât de multă lume la un loc, adunată pentru o ceremonie religioasă, comparând participarea acestora cu cea de Paște ori de Crăciun.
După câteva ore de rugăciuni, sfaturi, îndemnuri și binecuvântări, participanții la ceremonia religioasă au fost stropiți cu apă sfințită și apoi miruiți de către preoții participanți la ceremonia religioasă.
Printre cei care au fost prezenți la eveniment, fiind și menționați pentru implicarea în procesul de reabilitare a Mănăstirii Teodoreni, se numără primarul Sucevei, Ion Lungu, dar și primarul din Râșca, Ionuț Andreica.
“Suntem alături de comunitatea de maici de la această mănăstire pentru a reda strălucirea de odinioară a acestui vechi monument istoric”, a spus Ion Lungu. La reabilitarea chiliilor a participat financiar și municipalitatea suceveană, care sprijină și noul proiect al mănăstirii, depus spre finanțare la CNI, pentru construirea de noi spații monahale (chilii).