Muzeul Național al Bucovinei invită liceenii să cunoască poveștile fascinante ale istoriei apariției cărților vechi românești, în cadrul proiectului educaționalCărțile vechi din Moldova și poveștile lor.
Prin valorificarea patrimoniului cultural pe care îl deține, în special promovarea fondului de carte veche, mai puțin cunoscut publicului, Muzeul Național al Bucovinei propune tinerilor o vizită la Muzeul de Istorie, o altfel de oră de istorie, completată cu noțiuni de istorie și evoluție a cărții vechi românești și a scrierii.
Muzeograful coordonator al proiectului va oferi informații și va răspunde la întrebări, tinerii aflând care au fost primele forme de scriere, unde au fost primele ateliere de scriere, vor cunoaște înțelesul cuvintelor caligraf, caligrafie, pană de scris, incunabul, manuscris, facsimil, frontispiciu, inițiale ornamentate, vor ști să integreze corect în spațiu și timp activitatea caligrafilor și vor înțelege importanța manuscriselor pentru literatura și istoria românilor.
Perioada de derulare: martie – noiembrie 2022. Înscrieri și programări se pot face la telefon: 0230-216439, interior 116.