Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 55 (7972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Proiectul „Clase fără bullying”, implementat în școlile sucevene

Marţi, 8 Martie 2022 (15:15:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul Siguranță Școlară al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, a organizat un concurs adresat elevilor de gimnaziu, pe tema elaborării unor materiale informativ-preventive destinate prevenirii violenței psihologice (bullying). 

Concursul a fost lansat cu ocazia „Zilei Internaționale pentru nonviolență în școală”, cu scopul reducerii violenței fizice și psihologice (bullying), cu participarea a patru unități de învățământ preuniversitar din județul Suceava.

Am aflat de la inspectorul școlar prof. Tatiana Vîntur, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, că proiectul „Clase fără bullying” a constat în desfășurarea de activități în unitățile de învățământ de către polițiștii Biroului Siguranță Școlară, cu implicarea grupurilor de acțiune antibullying și a comisiilor școlare pentru prevenirea și eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității în domeniul prevenirii și eliminării oricărei forme de segregare școlară.

„La nivelul fiecărei școli a fost desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de elevii școlii, iar ulterior, la nivel județean, s-au stabilit câștigătorii la secțiunea afiș și material video, în vederea participării la etapa națională”, ne-a spus inspectorul școlar prof. Tatiana Vîntur.

·        Rezultate

Rezultatele obținute la cele două secțiuni au fost: Secțiunea afiș: Premiul I – Școala Gimnazială „C. Moraru” Pătrăuți, clasa a VI-a C, coordonator prof. Raluca Toader; Premiul II și premiul special (compoziție) – Școala Gimnazială  nr. 2 Vatra Dornei, coordonator prof. consilier școlar Mihaela Aicoboae; Premiul III: Școala Gimnazială Șcheia, coordonator prof. Claudia Vornicu; Școala Gimnazială „D. Cantemir” Rădăuți, coordonatori prof. Ionel Mitrofan, prof. Mihaela Ștefancu; Secțiunea clip video: Premiul I – Școala Gimnazială  nr. 2 Vatra Dornei, coordonator prof. consilier școlar Mihaela Aicoboae; Premiul II:  Școala Gimnazială Șcheia, coordonator prof. Claudia Vornicu; Școala Gimnazială „D. Cantemir” Rădăuți, coordonatori prof. Ionel Mitrofan, prof. Mihaela Ștefancu. Premiul III – Școala Gimnazială „C. Moraru” Pătrăuți, coordonator prof. Raluca Toader.

·        „Nu riposta cu violență”, „Împreună pentru o lume mai bună!”

 

 

Proiectul Copiii spun „NU” violenței a fost implementat de Școala Gimnazială nr. 2 Vatra Dornei. Proiectul, spun organizatorii, „și-a propus educarea nonviolentă a copilului astfel încât acesta să nu preia modelul comportamental violent, să nu accepte violența ca pe ceva firesc, să își gestioneze propriile comportamente, să asimileze metode de relaționare nonviolente, să dezvolte și să adopte un comportament echilibrat în relație cu ceilalți.”

„Proiectul „Violența este arma celor slabi!” de la Școala Gimnazială „D. Cantemir” Rădăuți a avut scopul de a preveni bulliyng-ului în rândul elevilor prin creșterea nivelului de conștientizare cu privire la consecințele dure ale fenomenului de bullying. Au fost desfășurate lecții informative „Eu și școala”, cu participarea comisarului Păstrăv Ionela, „Nu riposta cu violență” – sesiuni interactive cu reprezentanții organizației „Salvați Copiii”, activități de realizare a materialelor informative, afișul concursului”

Reprezentanții Școlii Gimnaziale „C. Moraru” Pătrăuți au declarat despre activitățile desfășurate în școală: „Proiectul a cuprins o varietate de activități de prevenire a bullying-ului prin participarea organizației <Salvați Copiii>, am realizat tricouri cu mesaje personalizate, antibullying, afișe tematice ale claselor participante: <Copacul antibullying>, <Împreună pentru o lume mai bună!>, <Stop cyberbullying>, <Stop violenței verbale!>, <Lumea e așa cum o creez eu!>, <Împreună pentru a schimba lumea!>, <ABC=ul bullying-ului>, lecții cu invitați speciali – alături de elevii claselor V-VIII a fost domnul judecător Cristi Danileț care le-a vorbit elevilor despre codul penal, faptele și consecințele acestora, dar și despre diferența dintre bullying și violență.”

 „Elevii claselor V-VIII au participat la proiectul <Stop bullying în școală> cu scopul reducerii violenței fizice  și psihologice în Școala Gimnazială <Dimitrie Păcurariu> Șcheia, în cadrul proiectului inițiat de Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava. Au participat un număr de 63 de elevi, 4 profesori diriginți (prof. Vornicu Claudia, prof. Pintescu Mirela, prof. Luca Sarmiza, prof. Vițelaru Gabriela), directorul școlii prof. Ioana Bahrincean și consilierul școlar prof. Ungureanu Rodica”, au transmis participanții la proiect de la Școala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Șcheia.

Coordonatoarea proiectului, inspectorul școlar prof. Tatiana Vîntur, a declarat: „Proiectele fac parte din rețeaua antibullying a <claselor fără violență> – promotoare ale proiectului <Clase fără bullying>, propus tuturor claselor de elevi din județul Suceava, în cadrul Programului județean anual de prevenire a violenței în mediul școlar. Cei peste 500 de elevi, 30 de cadre didactice din 4 școli au creat premisele realizării unui climat educațional nonviolent, nondiscriminatoriu, tolerant și în siguranță în mediul școlar. Felicitări tuturor elevilor și cadrelor didactice care au contribuit la sădirea unor atitudini active, civilizate necesare în fiecare școală! Felicitări pentru toate activitățile creative desfășurate ale căror efecte se vor vedea în timp!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Clase fără bullying”, implementat în școlile sucevene.
 Vizualizări articol: 1243 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul „Clase fără bullying”, implementat în școlile sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei