sâmbătă, 26 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 47 (7964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiectul educațional „MărțiShare”, la Colegiul de Artă Suceava

Sâmbătă, 26 Februarie 2022 (15:11:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava organizează, în perioada 24 februarie - 8 martie 2022, etapa finală a proiectului educațional „MărțiShare” (15 ianuarie - 8 martie 2022), avizat de director, prof. Bejinaru Alexandra-Veronica. Proiectul este coordonat de prof. Hisem Gabriela-Parascheva și prof. Buraciuc Iulia-Elena. Cadrele didactice implicate în proiect sunt: prof. Schipor-Baban Raluca, prof. Constandache Ciprian, prof. Trocin Dana Elena, prof. Țolca Doinița Felicia, prof. Iftimiu Adriana, prof. Ventoniuc Nicoleta, prof. Isache Alina, bibliotecar Papuc Alina. Parteneri în proiect: Asociaţia de Părinţi şi Absolvenţi ai Colegiului de Artă „C. Porumbescu” Suceava și Consiliul Școlar al Elevilor      .

Grupul țintă al proiectului este format din elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, personalul didactic și nedidactic, părinţi și comunitatea locală.

Prof. Hisem Gabriela-Parascheva a spus că luna martie aduce în sufletele tuturor bucuria reînvierii naturii, cu multitudinea ei de culori, alături de tradiţia noastră de a dărui/primi simboluri ale primăverii, materializate, cel mai adesea, în mărţişoare. „Şi arta plastică ascunde în complexitatea sa simboluri, semnificaţii şi metafore adresate nemijlocit sensibilităţii şi gândirii, pentru a căror clarificare este nevoie de o gândire plastică ale cărei baze trebuie puse de la cele mai fragede vârste, însă fără a ne opri pe tot parcursul vieţii, cu scopul de a creşte sensibilitatea şi capacitatea de a transforma pozitiv şi creativ mediul înconjurător. Aristotel spunea că arta ne construieşte firea şi poate contribui la trecerea cu folos a timpului sau la formarea înţelepciunii. Prin acest proiect, vrem să atragem fonduri în vederea organizării concursurilor artistice desfășurate de școala noastră, prin sensibilizarea comunității locale”, a explicat prof. Hisem Gabriela-Parascheva.

 

·        Expoziție cu vânzare

50 de elevi și 11 profesori au confecționat mărţişoare, felicitări personalizate, brățări şi alte obiecte specifice lunii martie, materialele fiind achiziționate din surse proprii. Se va organiza o expoziție cu vânzare, în Corpul A, parter, Colegiul de Artă Suceava, în intervalul: 11:30-15:30, iar fondurilor obținute în urma vânzării vor fi donate Asociaţiei de Părinţi şi Absolvenţi ai Colegiului de Artă „C. Porumbescu” Suceava, în vederea sprijinirii Concursului Național de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur”.

Obiectivele proiectului, spun organizatorii, au fost atinse: dezvoltarea aptitudinilor artistice ale copiilor; descoperirea, îndrumarea şi atragerea tinerelor talente spre artă; familiarizarea elevilor cu diverse tehnici de lucru; implicarea tinerilor în activităţi artistice, bazate pe lucrul în echipă; participarea cu interes la activităţile propuse în cadrul proiectului; formarea abilităţii de a concepe şi a prezenta produse realizate de ei înşişi; implicarea elevilor în activităţi de voluntariat; comunicare şi relaţionare între elevi, profesori şi comunitatea locală.

„Prezentul proiect educaţional are un conţinut transdisciplinar, deoarece prin realizarea proiectului se ating obiectivele de referinţă ale mai multor arii curriculare (Artă, Limbă şi comunicare, Om și societate). De asemenea, se bazează pe învăţarea prin cooperare (între elevi și cadre didactice, între elevi în cadrul colectivului, între cadrele didactice şi părinţi), iar elevii sunt parteneri în luarea deciziilor referitoare la desfăşurarea proiectului (tematică, timpul alocat, loc de desfăşurare, tematica expoziţiei, alegerea voluntarilor etc.)”, a explicat prof. Buraciuc Iulia-Elena.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul educațional „MărțiShare”, la Colegiul de Artă Suceava.
 Vizualizări articol: 1569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul educațional „MărțiShare”, la Colegiul de Artă Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei