Zeci de copii și adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava au sărbătorit luni, 24 ianuarie, Unirea Principatelor Române. La Centrul de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni au avut loc activități de informare cu privire la importanța istorică a acestui eveniment cu mare semnificație pentru toți românii.
La Centrul de tip Familial „Universul Copiilor” Rădăuți a avut loc activitatea „Unirea - națiunea a făcut-o!”. Aici, beneficiarii au discutat despre importanța Unirii Principatelor Române, despre personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza și au cântat Hora Unirii.
După ce au vizionat filmulețul „Mica Unire”, beneficiarii au participat la festivitatea organizată de autoritățile locale cu prilejul acestei sărbători. Ziua de 24 ianuarie a fost sărbătorită și la Casa de tip Familial „Prietenia” Solca. Activitatea realizată cu beneficiarii s-a intitulat „În Unire e Puterea - Unire înfăptuită de Domnitorul Alexandru Ioan Cuza!”. Au avut loc discuții libere, lectură istorică, vizionarea scenetei „Moș Ion Roată și Unirea” și s-au realizat desene reprezentative pe această temă.
La Casa de tip Familial „Cireșarii” Solca, cu ocazia sărbătoririi Unirii Principatelor Române au avut loc activități „de cunoaștere a evenimentului istoric din 1895”. S-a cântat Hora Unirii, s-au realizat desene pe această temă, marcându-se importanța evenimentului în istoria României.Beneficiarii Centrului de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului au pregătit desene tematice și ecusonul care formează harta și tricolorul României. ,,Ziua Unirii - Unirea Principatelor Române”, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un act de voință politică, prima etapă în crearea statului unitar român modern a fost marcată și la Centrul de Abilitare și Reabilitare Fundu Moldovei, unde o beneficiară a vorbit despre semnificația zilei de 24 ianuarie. Și în cadrul CRRN Costâna, CAbR Todirești și CRRPH Pojorâta, personalul și beneficiarii au sărbătorit „Mica Unire” îmbrăcați în haine de sărbătoare, cântând și dansând Hora Unirii. La CAbR Mitocu Dragomirnei, beneficiarii au marcat ziua de 24 ianuarie sub mottoul: „Să prețuim lucrurile care ne unesc: empatia, dragostea și devotamentul!”. La CRRN Sasca Mică a fost joc, cântec și voie bună, de Ziua Unirii Principatelor Române, Moldova și Țara Românească, săvârșită la 24 ianuarie 1859, „unire care a reprezentat primul pas spre România de azi”. În holul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava s-a organizat o mică expoziție cu o parte din desenele copiilor din centre, pentru a marca importanța acestei zile istorice.