Ziua Mondială a Omului de Zăpadă (18 ianuarie) a fost marcată de preșcolarii de la Grădinițele cu Program Prelungit ,,Așchiuță” și ,,Albinuța” din municipiul Suceava, director prof. Dorina Vieriu, printr-o expoziție inedită, intitulată ,,Joc și joacă în lumea oamenilor de zăpadă”. Organizatoarele ineditei expoziții au fost prof. Apetrei Tatiana-Livia și prof. Wierzbinschi Iuliana, alături de cadrele didactice din cele două instituții: Bejenariu Lenuța, Ciubotariu Ioana-Teodora, Darabă Safta, David Romina Elena, Diaconița Simona Ionela, Duda Lucica, Florea Anișoara, Fodor Luiziana, Gherasim Andreea-Mihaela, Holca Andreea, Petrașuc Iustina, Mihalescu Rafaela, Nichifor Cornelia, Preluca Larisa, Sadoveac Alina, Stamate Monica, Tcaciuc Alina-Iuliana, Zaharia Dana.
Educatoarele au realizat, împreună cu preșcolarii și cu sprijinul părinților, o adevărată paradă a oamenilor de zăpadă. La expoziție au fost expuși oameni de zăpadă din diferite materiale, confecționați de către educatoare, împreună cu preșcolarii, și mulți oameni de zăpadă ornamentali aduși de către cei mici de acasă, obiecte pe care le-au realizat alături de părinți. La expoziție au fost expuse și fotografiile care au surprins momentele în care părinții, împreună cu copiii, au realizat din „nea adevărată” oameni de zăpadă, atunci când timpul a permis acest lucru.
,,Istoria omului de zăpadă pare să dateze din perioada Evului Mediu. Primii bulgări de zăpadă au fost așezați unul peste altul, formând o siluetă, în jurul anului 1380. Cu timpul, acesta a fost personalizat, adăugându-i-se diverse obiecte sau articole vestimentare. Din acea perioadă, omul de zăpadă a devenit un fel de bucurie a copiilor în preajma sărbătorilor de iarnă”, au explicat organizatorii expoziției.