Teatrul Municipal „Matei Vișniec” va oferi unui grup de copii cu nevoi speciale de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava bilete la teatru. Ei vor avea posibilitatea de a viziona în regim gratuit spectacolul „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama” de Matei Vișniec, care va avea loc marți, 21 decembrie, la ora 18:00.
Un spectacol pentru toată familia, „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”, în regia lui Ioan Brancu, este ultimul care se joacă pe scena teatrului sucevean, anul acesta.
„Dragi copii și părinți, vă așteptăm, cu emoție, la teatru, să vă bucurați de povestea extratetrestrului și a celor trei frați, marți, 21 decembrie, ora 18:00, alături de Cristina Florea, Horia Andrei Butnaru, Clara Popadiuc, Răzvan Bănuț, Alexandru Marin, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Cosmin Panaite, Cătălin Ștefan Mîndru, Bogdan Amurăriței – actorii care fac parte din distribuția spectacolului regizat de Ioan Brancu”, au transmis reprezentanții teatrului sucevean.
Scenografia este realizată de Ana Maria Condruz, coregrafia de Andreea Duță, muzica: Cári Tibor, Lighting design: Lucian Moga, Video design: Andrei Cozlac.
Biletele sunt puse în vânzare atât la casieria teatrului cât și online pe www.blt.ro. Preț bilet: 7 lei
Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava este o școală specială, în cadrul căreia sunt școlarizați elevi cu cerințe educative speciale.
De cele mai multe ori, teatrul are menirea de a reprezenta primul contact al copiilor cu arta și dezvoltă, astfel, interesul, atracția și preocuparea pentru creație, valoare și originalitate. Astfel, e de la sine înțeles că teatrul pentru copii dezvoltă imaginația, dar și intelectul, sporește capacitatea de conștientizare, pricepere și adaptare a micului om la tot ce înseamnă lumea înconjurătoare.
Copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava au mai fost la teatru, de mai multe ori, iar Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava a mai organizat astfel de evenimente în trecut, susținând și alte cauze umanitare. Incluziunea și integrarea socială reprezintă teme sociale care au interesat întotdeauna arta teatrală, educarea copiilor cu nevoi speciale necesitând solidaritate între instituții și oameni, iar spectacolele de teatru sunt o veritabilă formă de educaţie.