Municipalitatea suceveană va putea dispune de importante sume de bani pentru efectuarea investițiilor necesare, ca urmare a intervențiilor avute de primarul Ion Lungu la ministere, în Capitală.
Prezent luni la București, edilul sucevean a avut discuții importante cu ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla, cu șefa Direcției Servicii comunitare, utilități publice și parcuri industriale, Vasilica Baciu, din Ministerul Dezvoltării, care coordonează Programul Termoficare 2006-2021, dar și la Ministerul de Finanțe.
„Proiectele pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny sunt în fază de evaluare, până la sfârșitul lunii martie se estimează prima etapă de evaluare, conform discuției avute cu ministrul Dezvoltării.
La fel se lucrează la PNRR, programul de redresare și reziliență, unde este în curs de elaborare și aprobare Ordonanța de Urgență a Guvernului privind stabilirea cadrului instituțional și financiar pentru fondurile europene alocate României prin Mecanismul de redresare si reziliență.
În urma discuțiilor avute la Direcția de termoficare s-a decontat suma de 1.500.000 lei, aferentă lucrărilor de deviere a magistralei de termoficare la Ruta Alternativă Suceava-Botoșani”, a spus Ion Lungu, după întâlnirile de la Ministerul Dezvoltării.
O problemă importantă a fost rezolvată de primarul Sucevei și la Ministerul de Finanțe: „La Comisia de împrumuturi de la Ministerul Finanțelor am discutat despre folosirea sumelor necheltuite din creditul de trezorerie angajat în anul 2021 și prinderea sumei neangajate, de aprox. 15.000.000 lei, în bugetul anului 2022”.
Practic, suma respectivă, de 15 milioane de lei, care nu a putut fi folosită anul acesta din cauza lipsei forței de muncă la firmele care se ocupă de investițiile în derulare ale municipalității, va putea fi utilizată în 2022, fără a mai fi nevoie de reluarea tuturor procedurilor de creditare.