Asociația Institutul Bucovina organizează, în perioada 22-26 noiembrie 2021, Festivalul Șanselor Tale, ediția a XVIII-a, sub egida „Anul european pentru accesul tuturor la educație”.
Spre deosebire de anul anterior, când situația pandemică a impus desfășurarea exclusivă a evenimentului în mediul online, de această dată organizatorii au planificat activități în sistem hibrid, cele fizice fiind posibile cu public restrâns și respectarea tuturor normelor legislative impuse de către autorități.
Calendarul activităților este unul diversificat, de la promovarea proiectelor aflate în plină perioadă de implementare, la întâlniri cu parteneri naționali și internaționali și apariții la posturile media locale.
Luni, 22 noiembrie, începând cu ora 07:30, președintele Asociației Institutul Bucovina, Petru Vasile Gafiuc, va fi prezent online la Televiziunea Intermedia, în dialog cu jurnalista Adriana Dascălu Bulină, pentru a vorbi despre evenimentele planificate, dar și întreaga activitate a organizației. Tot în această zi este programată și lansarea proiectului „In Job – incluziune pe piața muncii a tinerilor NEETs”.
Marți, 23 noiembrie, va avea loc trainingul financiar din cadrul proiectului Act4NGO, iar după-amiază este planificată o întâlnire online la care vor participa reprezentanți din cadrul Asociaţiei Centrul de Advocacy și Drepturile Omului - CADO şi ai Asociației Consultanților în Dezvoltare Comunitară - ACDC, pentru lansarea campaniei de informare şi conştientizare în cadrul proiectului „Școala pentru toți copiii!” - II, eveniment la care au mai fost invitaţi reprezentanţi ai şcolilor din 11 judeţe: Botoșani, Brașov, Constanța, Cluj, Iași, Ialomița, Maramureș, Mureș, Prahova și Suceava și municipiul București (sectoarele 2 și 5). În celelalte zile din programul festivalului, organizatorii au inclus în agendă mai multe întâlniri de management pentru câteva dintre proiectele naționale (RIES, ReACţ-ionăm, Smart4Youth) și Erasmus+ pe care le desfășoară (YOPEVA, hyperCLEAN4HORECA, SEPAL).
Membrii grupului de lucru „Green Economy” sunt invitați joi la un eveniment online susținut de Social Firms Europe CEFEC, o rețea în cadrul căreia inițiatorii Festivalului Șanselor Tale dețin secretariatul general.
În sistem hibrid, miercuri și joi, Asociația Institutul Bucovina, coordonator PEP (People Experiencing Poverty), va participa la două întâlniri organizate de către EAPN – European Anti-Poverty Network, cu prilejul campaniei de luptă împotriva sărăciei.
Vineri, în ultima zi a celei de-a XVIII-a ediții a Festivalului Șanselor Tale, este planificată, în prima parte a zilei, o întâlnire online la care vor participa reprezentanţi din cadrul Asociației Consultanților în Dezvoltare Comunitară – ACDC, câteva organizaţii neguvernamentale din judeţul Suceava şi reprezentanţi ai instituţiilor publice de la nivel local şi central, care împreună vor lansa la nivelul judeţului Suceava o campanie de activităţi de promovare a voluntariatului şi de conştientizare a beneficiilor acestuia, prin intermediul proiectului Pro Voluntariat – PRO VOL.
Ziua de vineri se va încheia cu lansarea oficială a campaniei „Cadoul din cutia de pantofi”, o tradiție a lunii decembrie, prin care vor fi distribuite în comunitățile sărace din județul Suceava, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, dulciuri, hăinuțe, rechizite și jucării împachetate atent în cutii colorate, colectate la sediul asociației. Pentru mai multe informații legate de Festivalul Șanselor Tale, persoana de contact din cadrul Asociației Institutul Bucovina este Lavinia Avasiloaie – coordonator FST 2021, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org. De asemenea, puteți să vizitaţi pagina de Facebook http://www.facebook.com/i.bucovina şi website-ul www.bucovinainstitute.org, unde sunt postate cele mai recente activități ale Institutului Bucovina.